Acoustica - Software should be easy to use

Search found 417 matches

Go to advanced search

by JonInc
Wed May 16, 2018 9:22 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Mixcraft just threw out the timing of my slices.
Replies: 4
Views: 229

Re: Mixcraft just threw out the timing of my slices.

Are you on Windows 10? Auto-updates may have run and messed something up.

Check your MC settings, make sure they haven't reverted to default.
by JonInc
Sat May 12, 2018 9:46 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Where I can Download all loop package in ZIP ?
Replies: 12
Views: 1890

Re: Where I can Download all loop package in ZIP ?

dpaterson wrote:Move over to the right and click on any single sample or loop (whatever) so that it's highlighted
Press Ctrl+S (select all).


Just a small correction...

Ctrl+S is Save As

Ctrl+A is Select All
by JonInc
Thu May 10, 2018 6:39 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Just me? Or working with video is full of bugs?
Replies: 12
Views: 688

Re: Just me? Or working with video is full of bugs?

joanmale wrote:Ok done it, installed the 32bit version... More clips i cut and copy/paste, more crashes, when more advanced the project is, worst.


Editing audio/video is a memory-intensive task. 64-bit all around is better, assuming you have a decent amount of ram.

How much ram is installed in your system?
by JonInc
Wed May 09, 2018 8:49 am
Forum: Mixcraft
Topic: Just me? Or working with video is full of bugs?
Replies: 12
Views: 688

Re: Just me? Or working with video is full of bugs?

Could be a permissions issue. If everything is up to date (Mixcraft and Win 7), you could try starting Mixcraft as administrator (Right-click, Run as administrator).
by JonInc
Wed May 09, 2018 7:33 am
Forum: Mixcraft
Topic: unable TO OPEN PLAYBACK DEVICE X 100
Replies: 8
Views: 376

Re: unable TO OPEN PLAYBACK DEVICE X 100

Mixcraft is used by thousands of people on a broad spectrum of audio interfaces. It's highly unlikely that MC is the problem if you are getting the same error message with six different interfaces.

Can you provide your system specs (including your audio interface)?
by JonInc
Mon May 07, 2018 6:31 am
Forum: Mixcraft
Topic: No ASIO
Replies: 11
Views: 514

Re: No ASIO

Try reinstalling your driver software.
by JonInc
Fri May 04, 2018 1:25 pm
Forum: Mixcraft
Topic: white noise, cpu spikes, glitches in MC8 (Solved)
Replies: 6
Views: 420

Re: white noise, cpu spikes, glitches in MC8

The plug ins being used are nothing unusual and from vendors with a proven track record. Sound Toys, Plug in alliance, Tokyo Dawn Labs, etc. All of them work fine in Sonar and Studio One. But I will look into this angle further. ... The VST spec (rules of coding) has many areas that are open to int...
by JonInc
Fri May 04, 2018 7:22 am
Forum: Mixcraft
Topic: white noise, cpu spikes, glitches in MC8 (Solved)
Replies: 6
Views: 420

Re: white noise, cpu spikes, glitches in MC8

If you have been able to run MC for hours without incident, then there is likely nothing wrong with the installation, so re-installing won't make a difference. (Still, for future reference, if you ever see get a message that the process is still running, start Task Manager *Hit control-alt-delete ke...
by JonInc
Tue Apr 24, 2018 7:24 am
Forum: Mixcraft
Topic: New problem running Sampletank
Replies: 6
Views: 330

Re: New problem running Sampletank

What are your system specs? (Samp 3 requires a fairly current system with a decent amount of memory).

Latest version of Sampletank installed?
by JonInc
Tue Apr 17, 2018 1:01 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Vocals in Mixcraft 8 cut out
Replies: 15
Views: 610

Re: Vocals in Mixcraft 8 cut out

Are you using the Ozone plugin on the master bus or individual tracks? Master bus would be the most cpu-efficient... but failing that, it may be that your system isn't powerful enough to run Ozone as a VST plugin. Have you tried standalone Ozone? (You export the "pre-mastered" stereo wav f...
by JonInc
Tue Apr 17, 2018 6:48 am
Forum: Mixcraft
Topic: Vocals in Mixcraft 8 cut out
Replies: 15
Views: 610

Re: Vocals in Mixcraft 8 cut out

....when I'm mixing my vocals and apply the plugin iZotope Ozone, there are certain parts of my vocals that cut out. It is completely unusable, even when it's exported as an MP3. I also notice that on the bottom right corner where it indicates CPU usage, it definitely goes higher when I utilize iZo...
by JonInc
Thu Mar 29, 2018 7:59 am
Forum: Mixcraft
Topic: Mixcraft 8 doesn't detect Amplitube 4
Replies: 9
Views: 636

Re: Mixcraft 8 doesn't detect Amplitube 4

Been awhile since I had to reinstall an IK Multimedia product, but they can be tricky to get working.

For me the trick was to remember to run the standalone first, activate that -- then let your DAW scan the VST.
by JonInc
Thu Mar 22, 2018 7:11 am
Forum: Mixcraft
Topic: Intermittent popping noises on instrument input... can't figure out the source!
Replies: 24
Views: 1829

Re: Intermittent popping noises on instrument input... can't figure out the source!

I'm starting to think it's a Windows issue that popped up with the Windows Creator update (12/15/2017 on my machine). I wish I just stayed on Windows 8 and didn't do the free update to Windows 10. :x Guess I'm gonna have to bite the bullet and buy a new audio interface. :( Or you can downgrade to W...
by JonInc
Wed Mar 21, 2018 9:52 am
Forum: Mixcraft
Topic: Intermittent popping noises on instrument input... can't figure out the source!
Replies: 24
Views: 1829

Re: Intermittent popping noises on instrument input... can't figure out the source!

1. There's a Windows file called WDF01000.sys that has caused BSOD errors on my system in the past, and when I ran the LatencyMon utility, it said that WDF01000.sys was the file causing the longest measured latencies (the latency measured at 0.7ms)... That particular file error points to a lot of p...
by JonInc
Tue Mar 20, 2018 2:34 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Intermittent popping noises on instrument input... can't figure out the source!
Replies: 24
Views: 1829

Re: Intermittent popping noises on instrument input... can't figure out the source!

Try LatencyMon, a free utility that can identify what task(s) are running and causing your problems:

http://www.resplendence.com/latencymon

Go to advanced search