Acoustica - Software should be easy to use

Help with Autotune not opening in Mixcraft 8.

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Icyfrogwalk
Posts: 2
Joined: Thu Dec 07, 2017 2:37 am

Help with Autotune not opening in Mixcraft 8.

Postby Icyfrogwalk » Thu Dec 07, 2017 2:48 am

I have Antares Autotune 8 and when I open up Mixcraft 8, click on the FX button and try to add Autotune, nothing happens. The loading cursor comes up for a couple seconds, but that's it. Autotune itself doesn't load in as an fx. I thought there might be something wrong with my Autotune, so I tried opening it in my other DAW REAPER and it opened fine and I was able to use it. I find this strange because on the Antares website it says it is compatible with Mixcraft 8. Can anyone help me out?

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 18034
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Help with Autotune not opening in Mixcraft 8.

Postby Acoustica Greg » Thu Dec 07, 2017 11:28 am

Hi,

You can see Auto-Tune in the list of effects, but it just doesn't load? Try it one more time, then quit Mixcraft and send us your mixcraft-log.txt file.

To find the mixcraft-log file, highlight the following line and press Ctrl+C to copy it:

Code: Select all

%appdata%\Acoustica\Mixcraft\


Press the Windows Key+R to pop up the Run box in Windows. Click in the Run box and press Ctrl+V to paste in the line from above. Finally, click OK to go to the location of the mixcraft-log.txt file. Submit an Acoustica Support Request and attach the log file along with a brief description of the problem.

Greg
Mixcraft 8 - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

Icyfrogwalk
Posts: 2
Joined: Thu Dec 07, 2017 2:37 am

Re: Help with Autotune not opening in Mixcraft 8.

Postby Icyfrogwalk » Thu Dec 07, 2017 4:36 pm

Yeah I can it in my list of effects, but it doesn't open up when I click on it. It looks like its loading for a few seconds but then nothing happens.

Thanks for the reply, Ill do that now.

Goku
Posts: 17
Joined: Sun Dec 31, 2017 10:47 pm

Re: Help with Autotune not opening in Mixcraft 8.

Postby Goku » Wed Jan 03, 2018 4:39 am

Hi,

Are there any fixes for this problem yet?

Thanks!

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 18034
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Help with Autotune not opening in Mixcraft 8.

Postby Acoustica Greg » Wed Jan 03, 2018 11:07 am

Goku wrote:Hi,

Are there any fixes for this problem yet?

Thanks!


Hi,

We don't have a solution, because we don't know why it's happening. Auto-Tune is working fine for us. The person who made this post had a bunch of extra Auto-Tune files installed in the wrong places. I haven't heard back on whether the problem was resolved.

Did you try my suggestion of updating your iLok software?

Greg
Mixcraft 8 - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests