Page 1 of 2

Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Fri Jan 18, 2019 8:41 am
by daveiv
I'm trying to use an arpeggiator. I added it before the instrument like Greg showed here: https://www.acoustica.com/images/forum- ... giator.png

But the instrument receives MIDI data from both the arpeggiator and my MIDI keyboard.

You can configure BlueARP (or Kirnu Cream or Nora) to send out, for example, E6 F6 G6 notes when you press C4 key. But it doesn't work in Mixcraft, because the target instrument also plays the C4 coming from the keyboard. Even if you configure the arpeggiator to play C4, Mixcraft makes the instrument play it twice.

Is there a way to solve this problem?

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Fri Jan 18, 2019 1:14 pm
by Acoustica Greg
Hi,

Someone else mentioned this problem and I filed a bug report on it.

Greg

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Fri Jan 18, 2019 8:22 pm
by daveiv
Ah, glad to know.

Thank you.

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Sun May 12, 2019 2:04 pm
by liberaltugboat
Acoustica Greg wrote:Hi,

Someone else mentioned this problem and I filed a bug report on it.

Greg


Any idea on getting this fixed? It makes a lot of popular VSTs unusable.

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Mon May 13, 2019 4:43 pm
by Acoustica Greg
Hi,

We're not planning on updating Mixcraft 8 anymore, so it would have to be in Mixcraft 9.

Greg

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Tue May 14, 2019 12:29 am
by daveiv
Acoustica Greg wrote:We're not planning on updating Mixcraft 8 anymore, so it would have to be in Mixcraft 9.


All credible software vendors provide bug fixing for previous versions to some degree. Also 9 isn't even released yet. Deprecating the current major version doesn't sound like a good strategy.

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Tue May 14, 2019 5:39 am
by freightgod
daveiv wrote:All credible software vendors provide bug fixing for previous versions to some degree.


Whoa, now. :roll:

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Tue May 14, 2019 8:20 am
by liberaltugboat
liberaltugboat wrote:
Acoustica Greg wrote:Hi,

Someone else mentioned this problem and I filed a bug report on it.

Greg


Any idea on getting this fixed? It makes a lot of popular VSTs unusable.


Thanks for the follow-up.
It's possible to work around this bug using a VST mini host (I am using ILs Mini Host Modular).

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Tue May 14, 2019 3:54 pm
by Acoustica Greg
daveiv wrote:All credible software vendors provide bug fixing for previous versions to some degree. Also 9 isn't even released yet. Deprecating the current major version doesn't sound like a good strategy.


Hi,

The first release of Mixcraft 8 was build 375. We updated it repeatedly over the course of almost two years until we got to build 418. That represents a lot of bug fixing (and some new features), which can been seen in the Mixcraft 8 version history.

I understand you're interested in this fix. A bug has been filed. Your best chance to get a fix into a version is early in the development cycle, not at the end.

Greg

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Tue May 14, 2019 3:57 pm
by Acoustica Greg
liberaltugboat wrote:Thanks for the follow-up.
It's possible to work around this bug using a VST mini host (I am using ILs Mini Host Modular).


Hi,

Yes, I hope to see this addressed in Mixcraft 9. It sounds like you found a workaround?

Greg

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Wed May 15, 2019 7:51 am
by bigaquarium
.

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Wed May 15, 2019 12:31 pm
by liberaltugboat
Acoustica Greg wrote:
liberaltugboat wrote:Thanks for the follow-up.
It's possible to work around this bug using a VST mini host (I am using ILs Mini Host Modular).


Hi,

Yes, I hope to see this addressed in Mixcraft 9. It sounds like you found a workaround?

Greg

Yeah, there are a few work around fixes, the easiest is to use a VST that can host multiple VSTs.

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Sun May 19, 2019 4:13 am
by daveiv
Acoustica Greg wrote:
daveiv wrote:All credible software vendors provide bug fixing for previous versions to some degree. Also 9 isn't even released yet. Deprecating the current major version doesn't sound like a good strategy.


Hi,

The first release of Mixcraft 8 was build 375. We updated it repeatedly over the course of almost two years until we got to build 418. That represents a lot of bug fixing (and some new features), which can been seen in the Mixcraft 8 version history.

I understand you're interested in this fix. A bug has been filed. Your best chance to get a fix into a version is early in the development cycle, not at the end.

Greg


Fair.

Could you share any information about when will Mixcraft 9 become available?

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Mon May 20, 2019 3:44 pm
by Acoustica Greg
Hi,

We're just getting started on Mixcraft 9. We hope to have it done this year, but anyone familiar with software development knows how that can go.

Greg

Re: Mixcraft can't route MIDI correctly?

Posted: Fri May 24, 2019 4:55 am
by skarabee
So, there will be no bug corrections for M8 anymore?
I can understand this went it comes to new features, but this is a serious midi bug, not a feature request.
Happy to read that M9 is on the road, and was ready to upgrade, but not sure to continue the adventure after reading this.