Acoustica - Software should be easy to use

Issues with playback

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Samm Pickup
Posts: 1
Joined: Sun Sep 01, 2019 5:05 am

Issues with playback

Postby Samm Pickup » Sun Sep 01, 2019 7:21 pm

For my acoustic drumkit I arm all mics, they have good levels when clicking my fingers next to them and when playing and recording. My problem is with playback as when I play the track I have recorded the sound is absolutely minimal. Please help if possible. Oh, I am not very tech savvy but I can navigate where instructed.

Another problem is all my Samson mics work but when I try my AKG P220 for overhead, I have no levels as if the mic was not even plugged in. Any ideas from anyone would be appreciated for either issue/problem.

Thanks in advance.
Much respect. Samm

User avatar
Rolling Estonian
Posts: 1329
Joined: Sun Jan 11, 2015 9:42 am
Location: MD/DC

Re: Issues with playback

Postby Rolling Estonian » Sun Sep 01, 2019 7:33 pm

The Samson mic is a condenser and needs an interface with phantom power to operate, there's usually a switch on your interface.

As for the drum mics, when you play them back do have the same levels on the meters as you do when recording?

M

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6522
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Issues with playback

Postby Mark Bliss » Sun Sep 01, 2019 7:34 pm

(Cross post)

Interface used?
How are you setting levels?
How are you determining "good levels"?
The AKG is a condenser. Requires phantom power correct? It that turned on in your interface on that channel?
Stay in tune, Mark

Image

My SOUNDCLOUD Page


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 32 guests