It is currently Thu Apr 24, 2014 7:02 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Aug 18, 2012 4:11 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 18, 2012 4:06 pm
Posts: 3
Whenever I play something with the sustain pedal (in the standalone host program, I do not have a separate pedal), Pianissimo will play it with the sustain pedal, but it won't mix out with the pedal on. For the first few months of using Pianissimo, I would have to reapply the sustain pedal after recording, then mix it down to an mp3. However, this has stopped working. Any help would be appreciated. Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 20, 2012 10:12 am 
Offline

Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Posts: 10625
Location: California
Hi,

Are you just clicking the sustain pedal? I tried it here with Pianissimo 1.0 build 12 and it works just fine. I recorded something in the standalone version, saved it as a MIDI file and then loaded it back into the standalone version. Is that what you're doing?

Image

Greg


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 22, 2012 6:01 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 18, 2012 4:06 pm
Posts: 3
Thanks for the reply!

Yes, I've been pressing that. It functions normally when I'm playing through my midi keyboard, or when I'm playing back the file, but when I go to mix it down, it will not mix the file with the sustain pedal on.

It worked when I first bought the program and I recorded multiple pieces with the functioning sustain pedal. No idea why it would stop working.

I'm using Pianissimo 1.0 Build 12 as well. I've tried uninstalling and reinstalling the whole of Pianissimo, but it still does not work.

Thank you again for any help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 23, 2012 10:55 am 
Offline

Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Posts: 10625
Location: California
Hi,

If you mix down to wave, does it work? What quality setting are you using with MP3?

Greg


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 27, 2012 1:57 am 
Offline

Joined: Sat Aug 18, 2012 4:06 pm
Posts: 3
AH! It appears that I have to press the sustain pedal down AFTER I begin the recording. If I have it pressed down before I start, it doesn't register on the MIDI track that I have it pushed down at all, so it won't mix out with the sustain pedal on. Should've figured this one out way sooner. Thanks, Acoustica Greg for your help :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 30, 2012 7:25 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 07, 2012 3:16 am
Posts: 8
I am having the exact same problem. Maybe it does work if you hit the sustain petal while you record, but it should work if you hit the petal after you record. It doesn't make a lot of sense for it not to. Every you mix down the sustain turns off again.

I would really appreciate a solution to this problem. I have a piece played out, but I don't want to have to play it again just to add the sustain. Why won't the sustain petal in Pianissimo just be added on as an fx????


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 01, 2013 9:11 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Mar 22, 2006 4:30 pm
Posts: 5339
Location: Michigan, USA
Can one of you submit a support request about this here http://support.acoustica.com

_________________
Acoustica Support
All my music is made with Mixcraft!
Eric at Mixcraftlive
Eric On Facebook
Eric On Soundcloud
Eric On Reverbnation
Eric On A Giant chair ;-)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: