It is currently Thu Oct 30, 2014 8:50 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Fri Jan 04, 2013 5:13 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 04, 2013 4:48 pm
Posts: 1
Hello,

I've been thinking about buying the Frontier AlphaTrack..
..but can't find anything about it being supported by Mixcraft 6.

I want to buy both but can't find any info.

Could anyone advise?

Thanks! :)


(This is the AlphaTrack - http://www.frontierdesign.com/Products/ ... troduction)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Fri Jan 04, 2013 5:27 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Posts: 11573
Location: California
Hi,

Haven't heard of that controller before. If it sends standard MIDI control surface commands, it should work, but I haven't had any feedback from customers on this one, and their web page doesn't seem to get into what kind of control surface protocol they use.

You might try contacting them to see if they've tried it with Mixcraft. They can download Mixcraft and give it a try if they haven't already.

I did just find out that the Presonus Faderport does not work with Mixcraft. It could work, but it requires the DAW to switch it to the appropriate mode, and Mixcraft doesn't have an option to do that.

Greg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 4:18 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 31, 2013 4:12 pm
Posts: 3
Acoustica Greg wrote:
I did just find out that the Presonus Faderport does not work with Mixcraft. It could work, but it requires the DAW to switch it to the appropriate mode, and Mixcraft doesn't have an option to do that.

Greg



crap... I just bought one of these because I thought it would work with Mixcraft. Do you think there will be an update that allows Mixcraft to switch it into the appropriate mode, or should I take this thing back for a refund?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 5:48 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Posts: 11573
Location: California
Hi,

We don't have a fix for this the works at the moment, but it's logged as a feature request. I'm guessing it would be a Mixcraft 7 thing and that would be a year or more away.

For product update news, click "Like" on Mixcraft's Facebook page or sign up for the Acoustica Newsletter.

Greg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 8:06 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 28, 2011 3:13 pm
Posts: 145
I thought the PreSonus looked great with that long tall fader. Just got a Korg Nano and it works fine but the faders are crap. Way too short

_________________
Mx6 Pro, Core i7, 8gig ram, Win7/64 OS, PreSonus AudioBox 1818VSL interface


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 8:09 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 28, 2011 3:13 pm
Posts: 145
Might be obsolete:

http://www.sweetwater.com/store/detail/AlphaTrack/

_________________
Mx6 Pro, Core i7, 8gig ram, Win7/64 OS, PreSonus AudioBox 1818VSL interface


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AlphaTrack anyone?
PostPosted: Thu Jan 31, 2013 11:01 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 31, 2013 4:12 pm
Posts: 3
Acoustica Greg wrote:
Hi,

We don't have a fix for this the works at the moment, but it's logged as a feature request. I'm guessing it would be a Mixcraft 7 thing and that would be a year or more away.

For product update news, click "Like" on Mixcraft's Facebook page or sign up for the Acoustica Newsletter.

Greg


thanks for the quick response Greg. I'm signed up to all the lists and facebook groups and such. Loyal mixcraft user since version 4 here!

I did some more research on the faderport, and I am at least able to get all of the transport and other buttons assigned (mute/solo/rec, etc) and working by switching the PreSonus into the other mode manually, following these directions.

http://support.presonus.com/entries/118 ... leton-live

so it's not a complete loss... no fader and panning fun, but at least i can press some buttons to record instead of clicking the mouse. LOL!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], DiscoStu, trevlyns and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: