Acoustica - Software should be easy to use

MixCraft 6 no playback device (work in MC5 though)

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

sdclee
Posts: 8
Joined: Sun May 09, 2010 1:26 pm

MixCraft 6 no playback device (work in MC5 though)

Postby sdclee » Wed Jan 16, 2013 10:33 am

I just upgraded from MC5 to MC6pro and can't even get out of the starting blocks.
There is no sound at all using the default settings.
If I change to WaveRT (same settings as I used in MC5), on close I get the dreaded "unable to open playback device"
Attached is a shot of what the sound dialog looks like (from MC5 but the same as in MC6)
Any clues gratefully received.
Attachments
mixcraft.png
mixcraft.png (49.64 KiB) Viewed 969 times

Acoustica Greg
Posts: 13780
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: MixCraft 6 no playback device (work in MC5 though)

Postby Acoustica Greg » Wed Jan 16, 2013 10:45 am

Hi,

If you quit Mixcraft 5, does the sound work in Mixcraft 6? If that's not it...

This screen shot is from Mixcraft 5, which works, correct? How do the settings on the same screen in Mixcraft 6 differ? If you click on the Playback Device setting in Mixcraft 6 is there only one playback device option?

Greg

sdclee
Posts: 8
Joined: Sun May 09, 2010 1:26 pm

Re: MixCraft 6 no playback device (work in MC5 though)

Postby sdclee » Wed Jan 16, 2013 11:05 am

Thanks for the quick response.
What I did was take the standard support engineer approach (the kind you get with many companies) and rebooted ;-)
It works fine now, but to answer your question MC5 was working fine (the screenshot) and MC6 looked exactly the same as far as I could see. I did not have MC5 loaded when I first experienced the MC6 issue but because I had loaded various apps and hadn't rebooted for a week I thought I'd make a fresh start. The TD82 drumkit works now too :) Bonus!
So I just need to get used to using the software now - that'll have to wait for another day though.

Acoustica Greg
Posts: 13780
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: MixCraft 6 no playback device (work in MC5 though)

Postby Acoustica Greg » Wed Jan 16, 2013 12:49 pm

Hi,

You're welcome. Thanks for letting us know you got it working!

Greg


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests