Acoustica - Software should be easy to use

Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

Tunesy
Posts: 44
Joined: Sat Jan 12, 2013 9:01 am

Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Postby Tunesy » Mon Jan 21, 2013 2:18 pm

Suddenly my audio has gone dead in Mixcraft 6 Pro, that is, no sound from speakers. It's been fine up to now. The volume meters on the master and instrument tracks show activity when I try to play something. In Preferences/Sound Device under Playback Device (Output) it says "Not Connected 1/Not Connected 2", and there are no other ASIO options. I've been using ASIO the whole time. FL Studio works fine, so I know the speakers are "connected". I've uninstalled and reinstalled to no avail. Any ideas? Thanks.

Acoustica Greg
Posts: 13570
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Postby Acoustica Greg » Mon Jan 21, 2013 3:47 pm

Hi,

Did you try restarting your computer? Which ASIO device are you trying to use? Is it connected to your computer and powered on?

Greg

Tunesy
Posts: 44
Joined: Sat Jan 12, 2013 9:01 am

Re: Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Postby Tunesy » Mon Jan 21, 2013 3:51 pm

Yes. I've rebooted several times. I don't use any midi hardware devices. I'm using ASIO4ALL v2 if that matters.

Tunesy
Posts: 44
Joined: Sat Jan 12, 2013 9:01 am

Re: Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Postby Tunesy » Mon Jan 21, 2013 3:58 pm

Been reading ASIO documentation. My system sounds seem to be back on for some reason. Maybe that's causing the problem? I'll check here in a minute soon as I figure out how to turn them off.

Acoustica Greg
Posts: 13570
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Postby Acoustica Greg » Mon Jan 21, 2013 4:03 pm

Hi,

ASIO4All is just a generic ASIO driver, and it doesn't always work. If you have WaveRT available, you might have better luck with that.

You can also try updating your sound card's audio driver.

Greg

Tunesy
Posts: 44
Joined: Sat Jan 12, 2013 9:01 am

Re: Suddenly no sound out of Mixcraft 6 Pro

Postby Tunesy » Mon Jan 21, 2013 4:27 pm

Thanks. WaveRT works now when I changed the output device. Couldn't get that to work before either.


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Alien and 7 guests