Acoustica - Software should be easy to use

can i set a default volume

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

User avatar
fredfish
Posts: 879
Joined: Sun May 23, 2010 12:57 pm
Location: Colchester, Essex, UK

can i set a default volume

Postby fredfish » Sat Jan 26, 2013 10:04 am

whenever I launch mixcraft the default volume is approx. 75%

No problem if I am starting a new project, but I have my MIDI files set to open with Mixcraft and because I am using an ASIO interface my system tray volume control has no effect on my volume in Mixcraft. What I would like is that when Mixcraft launches the master volume is set to approx 25%

Can I do that?

User avatar
trevlyns
Posts: 2119
Joined: Sun May 06, 2012 1:59 am
Location: Essex, UK

Re: can i set a default volume

Postby trevlyns » Sat Jan 26, 2013 12:05 pm

Hi!

Try setting a blank project to the volume you want and then saving that as a template.

Then you just open the template and "save as" whenever you create a new project.

Hope this helps!
Keep on trackin'

Trevor

My music is here

Official OFC™ Member

Win 7 pro 64 bit; MX7 Pro; Intel quad core i-5; 3.0 GHz; 16 GB RAM
I started out with nothing - and still have most of it left! - Seasick Steve


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot] and 2 guests