Acoustica - Software should be easy to use

trouble with skiping and some track syncing issues

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

Rick L
Posts: 5
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:30 pm

trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Rick L » Fri Feb 08, 2013 12:37 pm

I am running using a PC with an Intel i7-3770k CPU at 3.5Ghz and 16Gb RAM
Windows 7 Pro. 64 bit

I have two Delta 1010LT cards installed with ver 6.0.8 driver using internal sync
44100 hz buffer 256

I am doing 16 track simultanious recordings with Mixcraft 6
I am monitoring off the board before going to the A/D, so latency is not an issue.
I have issues with tracks slightly out of sync and skipping in the recording.
Any ideas?

Acoustica Greg
Posts: 13570
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Acoustica Greg » Fri Feb 08, 2013 5:27 pm

Hi,

Go into Mixcraft's sound device preferences, click "Open Mixer" and try turning the latency or buffer settings way up.

Also, make sure you've got the latest drivers for the Delta 1010LT cards.

If you don't already have it, update to Mixcraft 6.1 build 204.

Greg

Rick L
Posts: 5
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:30 pm

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Rick L » Mon Feb 11, 2013 9:21 am

Thanks, I'll give it a try. Is there a good reference book available for Mixcraft?

User avatar
trevlyns
Posts: 2120
Joined: Sun May 06, 2012 1:59 am
Location: Essex, UK

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby trevlyns » Mon Feb 11, 2013 9:58 am

Yep, Help > Help Topics :D
Keep on trackin'

Trevor

My music is here

Official OFC™ Member

Win 7 pro 64 bit; MX7 Pro; Intel quad core i-5; 3.0 GHz; 16 GB RAM
I started out with nothing - and still have most of it left! - Seasick Steve

Rick L
Posts: 5
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:30 pm

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Rick L » Mon Feb 11, 2013 10:19 am

I haven't found what I'm looking for in the help files.

I have an editing question. I have a multi track audio mix and a guitar chord was just a bit late.

I want to highlite the chord and drag it to line up with a snare beat. I can highlite what I want to move, but how do I drag it?

Acoustica Greg
Posts: 13570
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Acoustica Greg » Mon Feb 11, 2013 11:40 am

Hi,

Check your snap settings at the top of the screen to decrease the increments or turn snap off. Click on the bar that runs across the top of the audio clip to drag it. If you select multiple clips, you can drag them all at once.

You might also want to check out Mixcraft's tutorial and tip videos.

Greg

Rick L
Posts: 5
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:30 pm

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Rick L » Mon Feb 11, 2013 12:30 pm

I don't want to drag the whole clip. Just one chord

Rick L
Posts: 5
Joined: Fri Feb 08, 2013 12:30 pm

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Rick L » Mon Feb 11, 2013 1:07 pm

I think I figured it out. I had to split the clip into multiple clips to move what I wanted.

Thanks for the help!

Acoustica Greg
Posts: 13570
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby Acoustica Greg » Mon Feb 11, 2013 6:00 pm

Hi,

Thanks for posting that you found a solution. You might want to take a look at Mixcraft's tip and tutorial videos.

Greg

markcin1
Posts: 1
Joined: Mon Feb 11, 2013 7:36 pm

Re: trouble with skiping and some track syncing issues

Postby markcin1 » Mon Feb 11, 2013 7:41 pm

Rick L wrote:I am running using a PC with an Intel i7-3770k CPU at 3.5Ghz and 16Gb RAM
Windows 7 Pro. 64 bit

I have two Delta 1010LT cards installed with ver 6.0.8 driver using internal sync
44100 hz buffer 256

I am doing 16 track simultanious recordings with Mixcraft 6
I am monitoring off the board before going to the A/D, so latency is not an issue.
I have issues with tracks slightly out of sync and skipping in the recording.
Any ideas?


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests