Acoustica - Software should be easy to use

Mixcraft won't load instruments?

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

9volltrobot
Posts: 3
Joined: Mon Feb 18, 2013 8:41 pm

Mixcraft won't load instruments?

Postby 9volltrobot » Mon Feb 18, 2013 8:45 pm

I loaded up a song I made to show it to a friend, and it said that the following error occured while loading my project:
Unable to load instrument "Acoustica Instruments"
I'm not sure how to fix this. Anyone else know? It's happened before and just gone away, but that doesn't seem to be the case this time.

Acoustica Greg
Posts: 13760
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby Acoustica Greg » Tue Feb 19, 2013 11:53 am

Hi,

What version and build of Mixcraft is your friend running?

Greg

9volltrobot
Posts: 3
Joined: Mon Feb 18, 2013 8:41 pm

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby 9volltrobot » Tue Feb 19, 2013 3:39 pm

Mixcraft 6.1 Build 204. And I meant that I loaded it up on my Mixcraft when my friend was over to show him a song I made in Mixcraft.

Acoustica Greg
Posts: 13760
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby Acoustica Greg » Tue Feb 19, 2013 3:50 pm

Hi,

The next time this happens, quit Mixcraft and send us your mixcraft-log.txt file, which is located in this folder:

%appdata%\Acoustica\Mixcraft

Another way to find it is to click on the Windows Start Menu, select All Programs, then Acoustica Mixcraft 6 (or 5) and finally Logs. Submit an Acoustica Support Request and attach the log file along with a brief description of the problem.

Here's a short video: Mixcraft Mini-Tip: How To Find Your Mixcraft Log File

Greg

9volltrobot
Posts: 3
Joined: Mon Feb 18, 2013 8:41 pm

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby 9volltrobot » Tue Feb 19, 2013 6:33 pm

I sent the log, and I followed the advice, which was to erase the names of the effects in the VSTIgnore file or whatever it was called. But when I tried that, not only did it not work, now more of the instruments and effects won't load...

Acoustica Greg
Posts: 13760
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby Acoustica Greg » Wed Feb 20, 2013 12:57 pm

Hi,

Send us your log file again so we can see what's happening now, please.

Greg

klemsdal
Posts: 2
Joined: Mon May 13, 2013 1:09 am

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby klemsdal » Mon May 13, 2013 1:10 am

The same thing happened to me. Did you find a solution?

Acoustica Greg
Posts: 13760
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby Acoustica Greg » Mon May 13, 2013 10:41 am

klemsdal wrote:The same thing happened to me. Did you find a solution?

Hi,

What version and build are you using? If you don't already have Mixcraft version 6.1 build 213, give it a try. It's on Mixcraft's download page.

If the problem happens again with the latest build, quit Mixcraft immediately and send us your mixcraft-log.txt file, which is located in this folder:

%appdata%\Acoustica\Mixcraft

Another way to find it is to click on the Windows Start Menu, select All Programs, then Acoustica Mixcraft 6 (or 5) and finally Logs. Submit an Acoustica Support Request and attach the log file along with a brief description of the problem.

Here's a short video: Mixcraft Mini-Tip: How To Find Your Mixcraft Log File

Greg

klemsdal
Posts: 2
Joined: Mon May 13, 2013 1:09 am

Re: Mixcraft won't load instruments?

Postby klemsdal » Mon May 13, 2013 11:35 am

I was using 6.1 build 201 or something. It all works fine now with the new build! thanks!


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot], chibear, Google [Bot] and 1 guest