Acoustica - Software should be easy to use

STUMPED! Playback problem!

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

ffpmlex
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2013 11:18 am

STUMPED! Playback problem!

Postby ffpmlex » Sat May 11, 2013 11:37 am

My direct recorded guitar sound is playing back in a lower key and sounds a bit distorted. I tried Wave, Wave RT, ASIO...tried changing latency, buffer size, sample rate, bit rate and updating drivers and nothing worked. Then just for the heck of it, I switched my audio interface from the 3.0 USB input to the 2.0 USB on my computer, rebooted my DAW and it worked!!! However, I shut down my DAW and now tried recording today and I have the problem again. My drum, bass and synth VST plug-ins sound just fine during playback though. Thoughts anyone?

Windows 8 64-bit
Intel i7-3770K @ 3.5 GHz
16 GB DDR RAM
Mixcraft Pro Studio 6
Focusrite Saffire 6 USB

User avatar
Acoustica Eric
Site Admin
Posts: 5497
Joined: Wed Mar 22, 2006 4:30 pm
Location: Michigan, USA
Contact:

Re: STUMPED! Playback problem!

Postby Acoustica Eric » Sat May 11, 2013 11:40 am

Well it's obviously related to the interface and probably it's driver. See if there is an updated driver for the interface on its manufacturers website.
Acoustica Support
All my music is made with Mixcraft!
Eric Official Site
Eric On Facebook
Eric On Soundcloud
Eric On Reverbnation

ffpmlex
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2013 11:18 am

Re: STUMPED! Playback problem!

Postby ffpmlex » Sat May 11, 2013 11:53 am

Unfortunately I already went and downloaded the latest driver and the problem persists :-/

User avatar
Acoustica Eric
Site Admin
Posts: 5497
Joined: Wed Mar 22, 2006 4:30 pm
Location: Michigan, USA
Contact:

Re: STUMPED! Playback problem!

Postby Acoustica Eric » Sat May 11, 2013 12:12 pm

Even if you use a usb port that only supports 2.0 and not 3.0?
Acoustica Support
All my music is made with Mixcraft!
Eric Official Site
Eric On Facebook
Eric On Soundcloud
Eric On Reverbnation

ffpmlex
Posts: 3
Joined: Sat May 11, 2013 11:18 am

Re: STUMPED! Playback problem!

Postby ffpmlex » Sat May 11, 2013 12:20 pm

That's correct...I originally was using the USB 3.0 on my PC even though my Saffire 6 audio interface isn't a USB 3.0 device, with the understanding that 3.0 is backwards compatible. Just in case, I tried switching the Saffire to my USB 2.0 input on my PC and it worked until I shut down my PC and rebooted. So it did work for a short while!

User avatar
Acoustica Eric
Site Admin
Posts: 5497
Joined: Wed Mar 22, 2006 4:30 pm
Location: Michigan, USA
Contact:

Re: STUMPED! Playback problem!

Postby Acoustica Eric » Sun May 12, 2013 9:53 am

Does the same thing happen if you record into software other than mixcraft?
Acoustica Support
All my music is made with Mixcraft!
Eric Official Site
Eric On Facebook
Eric On Soundcloud
Eric On Reverbnation


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: vizionheiry and 1 guest