Acoustica - Software should be easy to use

Video has no sound

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan

spectorbass
Posts: 1
Joined: Wed Jul 03, 2013 7:41 pm

Video has no sound

Postby spectorbass » Thu Jul 04, 2013 5:01 pm

I'm able to import a .mov video file, but the audio does not import. I'm doing a score but the dialog in the video is not imported. Any suggestions?

Mixcraft Pro 6
Windows 7

User avatar
fredfish
Posts: 965
Joined: Sun May 23, 2010 12:57 pm
Location: Colchester, Essex, UK

Re: Video has no sound

Postby fredfish » Fri Jul 05, 2013 12:32 am

It could be a CODEC issue. I have just tried loading a .mov file and it works fine for me.

A couple of suggestions:-
1. Try downloading something like the k-lite Mega codec pack. This is a free CODEC pack that installs the latest video and audio codecs onto your computer. http://www.free-codecs.com/download/k_l ... c_pack.htm - As always be careful of what else you agree to install during the process.

2. You could convert the video to another format such as .wmv = I see you have Windows 7. You could download a copy of windows movie maker, load the file in to that and re-save a s a .wmv file.
http://windows.microsoft.com/en-GB/wind ... ovie-maker

Good luck

John

Acoustica Greg
Posts: 13779
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Video has no sound

Postby Acoustica Greg » Fri Jul 05, 2013 11:17 am

Hi,

People seem to have good results with link removed by admin.

Greg

Ianpb
Posts: 944
Joined: Sat Jul 17, 2010 10:05 am
Location: London, England

Re: Video has no sound

Postby Ianpb » Sat Jul 06, 2013 4:09 pm

I recently had a similar problem with codecs cutting out in browsers within 64-Bit Windows 7. I installed that K-Lite codec pack and it solved the issue.

botface
Posts: 171
Joined: Wed Sep 24, 2008 4:55 am

Re: Video has no sound

Postby botface » Sun Jul 07, 2013 1:26 am

I've had a similar long-standing problem and it's still unresolved no matter what codec pack I install. I hope you have better luck

User avatar
fredfish
Posts: 965
Joined: Sun May 23, 2010 12:57 pm
Location: Colchester, Essex, UK

Re: Video has no sound

Postby fredfish » Sun Jul 07, 2013 6:24 am

To be fair this is absolutely NOT a Mixcraft issue. .mov is a proprietary format introduced by Quicktime and I frequently have issues with various .mov files. For example I often find that VLC Media Player will work perfectly with some .mov files and not others (sometimes even quicktime cant play them!). My guess is that unless the file has been generated directly by QuickTime or another member of its family that there is no guarantee that the file totally conforms to the quicktime standard and therefor a CODEC that is trying to decipher the fill is more prone to problems.

That is the reason I suggested an alternative solution (load the file in to Windows Movie maker and saving it out as a .wmv file).

Remember Quicktime is an Apple product and whilst I don't want to start a "My OS is better than your OS" debate (after all I do have an iPad), Apple don't have a great track record when it comes to making their code open and available - and how many times do I get asked to update!! Why cant they take a leaf out of Mixcrafts book and only release meaningful updates!!

Cheers

John

jpeek345
Posts: 52
Joined: Mon Feb 21, 2011 11:02 am
Location: Rochester, NY United States
Contact:

Re: Video has no sound

Postby jpeek345 » Wed Jun 24, 2015 7:17 pm

Acoustica Greg wrote:Hi,

People seem to have good results with link removed by admin.

Greg



6 of 44 anti-virus companies found threats within this download at www.metascan-online.com
MC 6 updated, Win 7 32-bit Intel Core i5 M540 @2.53Ghz c.2010 4 GB Ram

Music is between drifting and discipline.

Acoustica Greg
Posts: 13779
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Video has no sound

Postby Acoustica Greg » Thu Jun 25, 2015 8:44 am

Hi,

Yeah, I stopped recommending that one, and I've removed the links from the posts. Those posts were made back in 2013 and that one wasn't so full of questionable additions then.

Greg


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest