Acoustica - Software should be easy to use

Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

mixyguy2
Posts: 331
Joined: Mon Sep 12, 2016 4:54 pm

Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby mixyguy2 » Thu Mar 08, 2018 8:30 pm

Whenever I have a track which is only taking up half of the "height" of the total track space (like when I had 2 recordings in the same space but moved/deleted one), I can't "stretch" it back to full height, and more to the point when it's that skinny, I can no longer set volume/fade points. Not good. How do I rectify that-?

grumpysnake
Posts: 46
Joined: Thu Jan 04, 2018 5:04 am

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby grumpysnake » Fri Mar 09, 2018 11:27 am

Hi mixyguy2,
I did a test and managed to get the two thin lanes you were speaking about.
I found that pulling down the track 'header' on the left hand side (where the arm, solo, fx buttons are) made the lanes bigger so that you can place the volume points (automation).
If you pull down to around the size of two tracks you should have enough room to place volume points on both the takes.

-J
Windows 7 x64, AMD A10-7700K
MX7, MX8, Waves Mercury Bundle, Melodyne Assistant
Behringer X-Touch
M-Audio MTrack Eight
M-AUDIO BX5 D2

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 19134
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby Acoustica Greg » Fri Mar 09, 2018 11:46 am

Image
Mixcraft 8 - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

mixyguy2
Posts: 331
Joined: Mon Sep 12, 2016 4:54 pm

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby mixyguy2 » Fri Mar 09, 2018 6:42 pm

d'oh and double d'oh. Thanks. I swear I tried that before. I wonder if they're putting something in our water...

The thing with that, though, is now the whole track lane is really and pointlessly fat; you really should be able to grab the clip/envelope itself and stretch it to 'normal' size vs the whole track lane, or (effectively the same thing) delete the blank space under it where another clip used to be but is empty now, and the clip automatically snaps back to full size.

Tana Edwards
Posts: 43
Joined: Wed Jul 19, 2017 11:51 pm

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby Tana Edwards » Sat Mar 10, 2018 2:19 am

Hi, to get rid of those lanes is easy. Click on the track in question and click on Lanes in the drop down. Then click on Delete empty lanes and bingo--tidy work place!

mixyguy2
Posts: 331
Joined: Mon Sep 12, 2016 4:54 pm

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby mixyguy2 » Sat Mar 10, 2018 7:37 am

Got it thx!

I wish I had more time to mess w/this than I do to hunt and find those things and pardon another dumb question. Again big thanks!

User avatar
comedians
Posts: 127
Joined: Fri Oct 19, 2012 4:24 pm
Location: UK
Contact:

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby comedians » Sat Mar 10, 2018 6:04 pm

You might find to spend a little time reading the manual is quicker than wasting time hunting around. Is does answer most questions.

mixyguy2
Posts: 331
Joined: Mon Sep 12, 2016 4:54 pm

Re: Can't set volume/fader points in "skinny" tracks

Postby mixyguy2 » Sat Mar 10, 2018 9:29 pm

Frankly no, I haven't generally found that to be the case (when I said "hunt" I was including in documentation).


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 21 guests