Acoustica - Software should be easy to use

Remote MX App - Android

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

User avatar
BillW
Posts: 648
Joined: Fri Nov 28, 2008 10:17 am
Location: Chicago, IL

Remote MX App - Android

Postby BillW » Sat Sep 15, 2018 9:32 am

Is this still supported in MX8?

I went into preferences and selected it in the control surfaces, restarted MX just for good luck, opened the app on my phone, typed in the IP address on my computer, and clicked connect.

Nothing happened.

Not a big deal - just that I started recording my acoustic 12 string and my optimum mic placement is away from the computer, so this would be handy.
Mixcraft 8 Pro (32bit) runs fine on a Toshiba Satellite C55-B laptop with a wimpy Celeron N2830 (dual core). Now using 64bit on a "less wimpy" Dell 660S/Dual Core Pentium/8GB RAM.

Image

User avatar
Thomas
Posts: 184
Joined: Thu May 24, 2018 2:54 pm

Re: Remote MX App - Android

Postby Thomas » Sat Sep 15, 2018 11:26 am

Hi Bill,

I was able to get the remote working with MC 8, Windows 10 and Windows firewall. When Mixcraft remote tried to connect, Windows firewall threw up a pop-up and I had to allow an exception in Windows firewall for the Mixcraft remote. If this is not happening for you automatically you may have to go into your firewall and do it manually.

Tom
Tom Was Already Taken, Therefore Thomas
Mixcraft 8 Pro Studio 64-Bit
Windows 10 64-Bit
AMD Athlon II X4 645 3.1 GHz 10GB Ram 7200RPM HDD
Behringer UMC404HD v4.38 interface

User avatar
BillW
Posts: 648
Joined: Fri Nov 28, 2008 10:17 am
Location: Chicago, IL

Re: Remote MX App - Android

Postby BillW » Sat Sep 15, 2018 11:41 am

I suspected it might be my virus "protector". I use McAfee (and am REALLY starting to hate it).

1. It wouldn't run Sonivox free trial - quarantined it and even after removing it from the quarantine list it refused to work.

2. It auto renewed on me 45 days before the subscription expired. I emailed them and got no response. Have to call (and probably be put on hold). I get a free Norton from work now so I'm cancelling.

3. Yes - I got a message from Mixcraft about the firewall possible issue, but McAfeee didn't give me a warning. It's very possible they decided to block it without giving me the option. worse, there are NO details about what they have decided to block. The "report" just says 14.2K things blocked in the last month.

So - this is really a rant against McAfee. I seriously doubt there have been nearly 500 attacks on my machine in the last month. It's probably normal traffic that is not dangerous - but they want things to be oh so very dangerous that you're willing to spend $$$ on their efficient product.

In the meantime, they block and quarantine perfectly safe stuff and don't give an option to decide. They know better! They are protecting me from the big bad world because clearly I'm WAY too stupid or naive to make those decisions myself!

Rant over - but I don't feel much better.
Mixcraft 8 Pro (32bit) runs fine on a Toshiba Satellite C55-B laptop with a wimpy Celeron N2830 (dual core). Now using 64bit on a "less wimpy" Dell 660S/Dual Core Pentium/8GB RAM.

Image

User avatar
BillW
Posts: 648
Joined: Fri Nov 28, 2008 10:17 am
Location: Chicago, IL

Re: Remote MX App - Android

Postby BillW » Sat Sep 15, 2018 12:04 pm

I turned off the firewall (temporarily) and it connected. I got the screen with the (limited) activities allowed in the app.

But none of them did anything. Not play, the arrow going back to the beginning of the project - nothing.

It seems kind of buggy and while likely very useful if it worked, trying to get it to work is taking me away from playing, recording, mixing.

Nice try, Acoustica, but I'd say it's probably too complex to have it work seamlessly for the wide number of possible things that could make it fail.

I also see on Google Play several downvotes - and no updates in years. so I suspect Acousitca decided (correctly) to spend their limited resources on other things.
Mixcraft 8 Pro (32bit) runs fine on a Toshiba Satellite C55-B laptop with a wimpy Celeron N2830 (dual core). Now using 64bit on a "less wimpy" Dell 660S/Dual Core Pentium/8GB RAM.

Image

User avatar
Thomas
Posts: 184
Joined: Thu May 24, 2018 2:54 pm

Re: Remote MX App - Android

Postby Thomas » Sat Sep 15, 2018 12:09 pm

Yeah I think acoustica claims compatibility up through version 7. And after that it sounds like it's hit or miss.
Tom Was Already Taken, Therefore Thomas
Mixcraft 8 Pro Studio 64-Bit
Windows 10 64-Bit
AMD Athlon II X4 645 3.1 GHz 10GB Ram 7200RPM HDD
Behringer UMC404HD v4.38 interface

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 18317
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Remote MX App - Android

Postby Acoustica Greg » Sat Sep 15, 2018 7:55 pm

Hi,

It works just fine with Windows 10 and Mixcraft 8. The most common problem with the Mixcraft Remote and any version of Windows or Mixcraft is Windows Firewall or some other firewall blocking it. In a few cases it turned out to be the router’s firewall that was blocking it.

And of course, make sure that you do have Mixcraft Remote enabled in Mixcraft control surface preferences.

Greg
Mixcraft 8 - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
BillW
Posts: 648
Joined: Fri Nov 28, 2008 10:17 am
Location: Chicago, IL

Re: Remote MX App - Android

Postby BillW » Sun Sep 16, 2018 9:17 am

Not a big deal, but I want to say again that with my firewall turned off, it DOES connect. It just doesn't do anything. I assume if I hit play on my phone, the project should play. It doesn't.

I have it in my control surfaces. Again - firewall turned off. Again, it connects after typing the ip address, I get the graphic with the controls. They don't do anything.

Not complaining, Greg. You know I love Mixcraft and the support I get here. This one simply doesn't work for my configuration for some reason that isn't worth figuring out.
Mixcraft 8 Pro (32bit) runs fine on a Toshiba Satellite C55-B laptop with a wimpy Celeron N2830 (dual core). Now using 64bit on a "less wimpy" Dell 660S/Dual Core Pentium/8GB RAM.

Image

User avatar
Rolling Estonian
Posts: 1159
Joined: Sun Jan 11, 2015 9:42 am
Location: MD/DC

Re: Remote MX App - Android

Postby Rolling Estonian » Sun Sep 16, 2018 10:05 am

Just downloaded and tested with MC8, no issues here.

It really sounds like McAfee is the culprit for you Bill. I've found that some free anti malware/virus protectors are far better than the paid when it comes to being less invasive. And free is always good for me. IMO people are a bit too hung up on security at times, not saying it's not important, not at all, but as I mentioned the free stuff out there is as good if not better than paid. And you can protect yourself on so many levels. From apps in the browser to the browser itself, a real time scanner and a clean up tool are readily available and solid. Again, my opinion, not trying to start a big to do about computer safety, just thought I'd give my $.02.

M

User avatar
Ian Craig
Posts: 438
Joined: Sun Jan 22, 2017 7:15 pm
Location: Belfast, Northern Ireland, UK
Contact:

Re: Remote MX App - Android

Postby Ian Craig » Tue Sep 18, 2018 8:44 pm

I still have the app on my phone from last year in Mixcraft 8 using windows 8.1. I just tried to run it on my current installation and it only found Mixcraft after I pressed play on the computer, since then it's worked fine.
Mixcraft 8 Pro Studio Build 413 (64bit)
Intel Xeon Six Core 2.67 GHz, 16GB RAM, Windows 8.1
Focusrite Scarlett 18i8 (1st Gen, USB2)
(I'm 52) :shock:
https://iancraig1.bandcamp.com/


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 36 guests