Acoustica - Software should be easy to use

Instrument showing up in effect list

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

MusicMeister
Posts: 163
Joined: Thu Dec 01, 2011 10:09 pm

Instrument showing up in effect list

Postby MusicMeister » Sat Sep 15, 2018 2:59 pm

I am having an issue where one of my vst instrument plugins is being recognized as an effect for some reason. Is there any way to indicate to mixcraft that it should be virtual instrument, not an effect?

User avatar
Ian Craig
Posts: 377
Joined: Sun Jan 22, 2017 7:15 pm
Location: Belfast, Northern Ireland, UK
Contact:

Re: Instrument showing up in effect list

Postby Ian Craig » Sat Sep 15, 2018 11:13 pm

What is the plugin ?
Mixcraft 8 Pro Studio Build 413 (64bit)
Intel Xeon Six Core 2.67 GHz, 16GB RAM, Windows 8.1
Focusrite Scarlett 18i8 (1st Gen, USB2)
(I'm 51 :shock: )
https://iancraig1.bandcamp.com/

User avatar
dpaterson
Posts: 335
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:33 am

Re: Instrument showing up in effect list

Postby dpaterson » Sun Sep 16, 2018 4:24 am

Yeh. Which one???

I seem to remember having this same issue but with the stuff from "PizMidi" (and I see today the website has been suspended). The reason: the plugins have a seperate configuration file which has to be edited (and if memory serves me correctly it was exactly this i.e. should the plugins show as effects or VST instruments).

Regards,

Dale.


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], starise and 45 guests

cron