Acoustica - Software should be easy to use

MIDI Tempo Is Weird!

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

DanMehal
Posts: 4
Joined: Sat Sep 15, 2018 5:59 pm
Location: Springfield, Ohio
Contact:

MIDI Tempo Is Weird!

Postby DanMehal » Sat Sep 15, 2018 6:51 pm

Hey everyone! I'm new to this website but I have been using Mixcraft for years.. I have a problem that I've never encountered before.. All of a sudden, when I record any MIDI tracks in "real time" with my keyboard, it's stuck at a different tempo from the rest of the song. I've tried changing the tempo of the entire project and also tried the "use project tempo" and "time stretch" but it still didn't fix how the MIDI tracks were recording. Any ideas on what this issue could be and how to fix it would be greatly appreciated! I have a few people wanting to get their music produced and I'm stuck on this problem! lol

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 18317
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: MIDI Tempo Is Weird!

Postby Acoustica Greg » Sat Sep 15, 2018 7:59 pm

Hi,

Are you using Mixcraft 8.1 build 413?

It’s only maybe tracks that are doing this? Audio tracks play at the normal rate?

Is it just this one project?

Greg
Mixcraft 8 - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

DanMehal
Posts: 4
Joined: Sat Sep 15, 2018 5:59 pm
Location: Springfield, Ohio
Contact:

Re: MIDI Tempo Is Weird!

Postby DanMehal » Sun Sep 16, 2018 6:16 am

Yes I'm using Mixcraft 8.1 build 413.
It is only MIDI tracks that do it and the other audio tracks play at normal rate.
This is happening on all projects.

DanMehal
Posts: 4
Joined: Sat Sep 15, 2018 5:59 pm
Location: Springfield, Ohio
Contact:

Re: MIDI Tempo Is Weird!

Postby DanMehal » Mon Sep 17, 2018 3:49 pm

Acoustica Greg wrote:Hi,

Are you using Mixcraft 8.1 build 413?

It’s only maybe tracks that are doing this? Audio tracks play at the normal rate?

Is it just this one project?

Greg


Correction on what I said earlier, Greg..
Everything I record is doing it.. And its very frustrating lol

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 18317
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: MIDI Tempo Is Weird!

Postby Acoustica Greg » Mon Sep 17, 2018 4:06 pm

Hi,

Go into Mixcraft's sound device preferences and see if "Use Device's Preferred Settings" is selected. If it is, try turning that off.

Greg
Mixcraft 8 - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

DanMehal
Posts: 4
Joined: Sat Sep 15, 2018 5:59 pm
Location: Springfield, Ohio
Contact:

Re: MIDI Tempo Is Weird!

Postby DanMehal » Tue Sep 18, 2018 4:07 pm

Greg,

It worked! I took it off "exclusive mode" and it works fine! Latency is a bit high, but I can live with that lol

Thanks so much!


Return to “Mixcraft”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 9 guests