Search found 9 matches

by putyo$onme
Thu Sep 28, 2017 7:30 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.
Replies: 26
Views: 6781

Re: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.

Wow, I really appreciate the insight re: soundcard. I didn't even consider that my soundcard could be the problem. I was using a USB multieffects pedal that works as an interface, a USB mic, and a USB midi controller. I thought that I was completely set with lowest possible latency, highest possible...
by putyo$onme
Wed Sep 27, 2017 5:26 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.
Replies: 26
Views: 6781

Re: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.

Just found this on Google. Which buffer size setting should I use in my DAW? Article #1723804 Updated on Jun 15, 2017 at 8:57 PM Getting error messages caused by too many plug-ins in your session? Are you hearing clicks and pops because of a low buffer? Does the buffer size even matter? Which buffe...
by putyo$onme
Wed Sep 27, 2017 5:09 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.
Replies: 26
Views: 6781

Re: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.

Acoustica Greg wrote:Hi,

Are you using Core Audio (WaveRT)? You can try choosing the "Use Exclusive Mode" option.

Greg
I have the popping issue while using both WaveRT and Use Exclusive mode.
by putyo$onme
Wed Sep 27, 2017 3:05 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.
Replies: 26
Views: 6781

Re: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.

I would be tempted to do a HDD de-frag . I don't have an HDD, I have an SSD. When I check Defragment, the status of my drive (which had windows installed only 23 days ago) is "OK". If I have to defrag this frequently, I might be done with Mixcraft, as none of the other DAWs I've used in the past we...
by putyo$onme
Wed Sep 27, 2017 3:00 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.
Replies: 26
Views: 6781

Re: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.

Acoustica Greg wrote:Hi,

What is your playback device in Sound Device preferences? Are you using Mixcraft version 8.1 build 408? Are you running 32- or 64-bit Mixcraft?

Greg
I am using 64-bit, version 8.1 build 408. My playback device is: "Speakers (Realtek High Definition Audio)".

Thanks!
by putyo$onme
Tue Sep 26, 2017 6:23 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.
Replies: 26
Views: 6781

Popping, static during playback. Scoured the forums for a solution to this common and old problem.

Problem in title. I can't get clean playback, no matter the length of the track, number of layers, etc. I have searched the forums and have tried what few suggestions there have been: I have fiddled with recording preferences, I run it in exclusive mode, disabled all anti-virus software on my PC. I ...
by putyo$onme
Fri Aug 18, 2017 4:46 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Sound becomes distorted after ~15 seconds of use.
Replies: 3
Views: 1551

Re: Sound becomes distorted after ~15 seconds of use.

I have found that the lowest I can get input latency under WaveRT is 3ms, which is unfortunately too noticeable to allow for playback + input synchronization. With ASIO it sounds much closer to instantaneous. Is this an unfortunate trade off or are there some options I could tweak to lower my latenc...
by putyo$onme
Wed Aug 16, 2017 5:46 pm
Forum: Mixcraft
Topic: Sound becomes distorted after ~15 seconds of use.
Replies: 3
Views: 1551

Sound becomes distorted after ~15 seconds of use.

I was able to record a couple tracks for one project. However, suddenly I have a problem where the sound becomes distorted and choppy during both playback and recording. If I restart the program, this problem is fixed, but if I adjust any settings on my tracks, the problem returns. It doesn't matter...
by putyo$onme
Tue Aug 01, 2017 8:14 pm
Forum: Mixcraft
Topic: How can you adjust PLAYBACK RATE for entire project?
Replies: 27
Views: 9595

How can you adjust PLAYBACK RATE for entire project?

How can I adjust the playback rate of the entire project? I understand how to adjust playback rate of individual clips but I want the entire project's playback rate to be adjusted. Specifically I want to slow it down so I can adjust the rhythm of certain sounds with greater precision. Reaper has thi...