Problems with mixcraft and my mixboard

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Post Reply
JSealock
Posts: 3
Joined: Fri Apr 14, 2006 8:57 am
Contact:

Problems with mixcraft and my mixboard

Post by JSealock » Fri Apr 14, 2006 8:59 am

i try to use my mixboard with mixcraft with no effect the mix board i have is the tapco 6306 6 channel mixer, it has phantom power with a condensor mic can any one help me out?

Gman
Posts: 110
Joined: Thu Mar 23, 2006 4:02 pm
Location: Wisconsin
Contact:

Post by Gman » Fri Apr 14, 2006 9:14 am

You will have to be a little more specific.

Do you not get any input at all? (Meaning no sound is being recorded?)

Guest

Post by Guest » Fri Apr 14, 2006 7:54 pm

ive got my mixer hooked up to my computer, and my microphone will only work if i have the DBs set extremly high, and the mixer doesnt change the sound of the voice or nothing with mixcraft, its like it doesnt want to work with it.

tokyodan

Mixcarft works great with Tapco Blend 6.

Post by tokyodan » Sat Apr 15, 2006 2:12 pm

I got a Tapco Blend 6 and it works great with Mixcraft. The maix mix output of the Tapco goes to the Line In of my computer. The gain for the channel 1 (the mic) is set at about 1 o'clock and all the other level/volume controls of the Tapco are set at optimum of 12 o'clock.

The recording window in Mixcraft is set to Source = Line In, and the level is set two clicks from Max.

Does you mic record at suitable levels with another recording program? Download Audacity (it's free) to give your mic a test.

Tokyo Dan
'What's Happening In Tokyo' podcast
http://www.WHITokyo.info
Japanese Independent Music
http://www.JIndies.com

Post Reply