anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

Post Reply
capnmorgan
Posts: 3
Joined: Sat Nov 21, 2015 11:52 pm

anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by capnmorgan » Sat Nov 21, 2015 11:57 pm

has anyone tried the demo....i hit the transfer button and press play in mixcraft and it doesnt do anything...........someone plz help!! this is frustrating!!!!!!!!!11 :|

User avatar
Acoustica Eric
Site Admin
Posts: 5794
Joined: Wed Mar 22, 2006 4:30 pm
Location: Michigan, USA
Contact:

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by Acoustica Eric » Sun Nov 22, 2015 9:39 am

I have melodyne installed and it works fine.

bryzar
Posts: 13
Joined: Mon Nov 30, 2015 12:34 am

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by bryzar » Mon Nov 30, 2015 12:44 am

Me too...
Same problem ..I hit the transfer button and press play in mixcraft and it doesnt do anything......
I'm pretty sure the transfer button should turn orange..I can see the plug in is receiving audio by means of the
input signal status above the Transfer button..
Hope some one can help before I have to contact Celemony....I had to scrap Zplanes Vielklng 2 due to due many bugs.
Cheers
bryzar

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21798
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by Acoustica Greg » Mon Nov 30, 2015 4:34 pm

Hi,

Are you using Mixcraft version 7.5 build 292? If not, choose "Check For Updates" from the Help menu.

Greg

bryzar
Posts: 13
Joined: Mon Nov 30, 2015 12:34 am

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by bryzar » Tue Dec 01, 2015 3:00 am

Hi Greg
Thanks for your advice.
I have updated to 7.5 build 292 but with no luck.
Vielklang have informed me that Logic Pro has the same issues and believe the problems lie within mixcraft.
Anyway thanks again for your help.
Cheers
Bryan

User avatar
fredfish
Posts: 1365
Joined: Sun May 23, 2010 12:57 pm
Location: Colchester, Essex, UK

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by fredfish » Tue Dec 01, 2015 3:41 am

bryzar wrote:Hi Greg
Thanks for your advice.
I have updated to 7.5 build 292 but with no luck.
Vielklang have informed me that Logic Pro has the same issues and believe the problems lie within mixcraft.
Anyway thanks again for your help.
Cheers
Bryan
I think the answer from Vielklang is the stock "blame the other software" answer.

I have Vielklang2CM that was given away with Computer Music magazine a few months ago (hence the CM at the end) and it works fine in Mixcraft 7. It is a bit fiddley but it does work. Granted the CM version is essentially a lite version so I can't vouch for all the features.

Cheers

John

bryzar
Posts: 13
Joined: Mon Nov 30, 2015 12:34 am

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by bryzar » Thu Dec 03, 2015 10:37 am

Hi Greg
I reinstalled Veilkang ( some thing should have probably done straight away after upgrading) and although I still cannot drag and drop Veilklang is now functioning well and stable.
I have a simple work around to load the file into Veilklang just by adding the audio file to
the Mixcraft library then loading the file through Veilklang.
Anyway I appreciate your help.
Cheers
Bryan

User avatar
Mark Bliss
Posts: 7098
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: anyone tried melodyne demo in mixcraft pro 7?!!!

Post by Mark Bliss » Thu Dec 03, 2015 11:08 am

I am curious, don't know if this will work-

Have you tried assigning the Veilklang program as an external editor in the Mixcraft preferences/general?
External editor assign..jpg
External editor assign..jpg (13.71 KiB) Viewed 3079 times
If that is possible, you should be able to select the track, click on the top sound tab and select "Edit in external editor".
Export to external editor.jpg
Export to external editor.jpg (20.82 KiB) Viewed 3079 times
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

bryzar
Posts: 13
Joined: Mon Nov 30, 2015 12:34 am

Vielklang and Pro 7

Post by bryzar » Sat Dec 05, 2015 11:22 am

Hi Mark
I can't seem to locate the Vielkang .exe file so I can assign to the external editor.
My "work around" to load the audio file into Vielklang is not to much of a hassle but it
would be nice to drag and drop.
Cheers
Bryan

Post Reply