Metronome Reverb

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Post Reply
MATTOROURKE
Posts: 17
Joined: Mon Jan 29, 2018 12:47 pm

Metronome Reverb

Post by MATTOROURKE » Mon Jan 29, 2018 12:54 pm

Hey everybody,

I'm setting up a click to make backing tracks for my bands and the metronome i've been using is in 128:0 standard kit, and through headphones there's like a room reverb. There are no effects inserted on the track. Anyway to get rid of that?
Attachments
click.jpg
click.jpg (169.72 KiB) Viewed 1855 times
click2.jpg
click2.jpg (274.29 KiB) Viewed 1855 times

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 19833
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Reverb

Post by Acoustica Greg » Mon Jan 29, 2018 1:05 pm

Hi,

Which part of the kit are you using?

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

MATTOROURKE
Posts: 17
Joined: Mon Jan 29, 2018 12:47 pm

Re: Metronome Reverb

Post by MATTOROURKE » Mon Jan 29, 2018 3:45 pm

Not really sure what you mean but this is what I do,

I add a virtural instrument track, hit show details, pull the preset tab over to 128:0 standard, close that out add 1/4 notes on metronome click.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 19833
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Reverb

Post by Acoustica Greg » Mon Jan 29, 2018 4:03 pm

Hi,

Do you have any effects on the master track?

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

MATTOROURKE
Posts: 17
Joined: Mon Jan 29, 2018 12:47 pm

Re: Metronome Reverb

Post by MATTOROURKE » Mon Jan 29, 2018 6:38 pm

No sir

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6552
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Metronome Reverb

Post by Mark Bliss » Mon Jan 29, 2018 7:17 pm

I've made quite a few click tracks but that took me a while to burrow down to that sound. (And thanks, discovered stuff I never found before. 8) )

But yeah there's a bit of a reflection in those. I don't think there's a way to override that on those sounds.

I'd suggest finding a different sound if that doesn't suit you. Personally I prefer samples. Side stick for example. There's one, called Oak #1 or something that might suit.
Stay in tune, Mark

Image

My SOUNDCLOUD Page

MATTOROURKE
Posts: 17
Joined: Mon Jan 29, 2018 12:47 pm

Re: Metronome Reverb

Post by MATTOROURKE » Tue Jan 30, 2018 10:12 pm

Mark Bliss wrote:I've made quite a few click tracks but that took me a while to burrow down to that sound. (And thanks, discovered stuff I never found before. 8) )

But yeah there's a bit of a reflection in those. I don't think there's a way to override that on those sounds.

I'd suggest finding a different sound if that doesn't suit you. Personally I prefer samples. Side stick for example. There's one, called Oak #1 or something that might suit.
Thanks for the suggestion Mark, I just decided to download the sample of protools' click and use that.

Glaw
Posts: 98
Joined: Mon Apr 18, 2011 8:19 pm

Re: Metronome Reverb

Post by Glaw » Wed Jan 31, 2018 2:02 am

I was going to suggest using a fast closing gate, with just enough threshold to let the click through but well, I think the one you downloaded will work better.

MATTOROURKE
Posts: 17
Joined: Mon Jan 29, 2018 12:47 pm

Re: Metronome Reverb

Post by MATTOROURKE » Wed Jan 31, 2018 3:03 pm

Yeah it's working. I wish there was a way to export mixcraft's metronome.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 19833
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Reverb

Post by Acoustica Greg » Wed Jan 31, 2018 3:49 pm

MATTOROURKE wrote:Yeah it's working. I wish there was a way to export mixcraft's metronome.
Hi,

The sounds for the metronome are in your Acoustica Mixcraft folder and you could use them with Omni Sampler. They are:

SquareTick-High.wav
SquareTick-Low.wav

Pop them into Omni Sampler, then make a virtual instrument track with the metronome beat you want.


Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

MATTOROURKE
Posts: 17
Joined: Mon Jan 29, 2018 12:47 pm

Re: Metronome Reverb

Post by MATTOROURKE » Wed Jan 31, 2018 4:09 pm

Acoustica Greg wrote:
MATTOROURKE wrote:Yeah it's working. I wish there was a way to export mixcraft's metronome.
Hi,

The sounds for the metronome are in your Acoustica Mixcraft folder and you could use them with Omni Sampler. They are:

SquareTick-High.wav
SquareTick-Low.wav

Pop them into Omni Sampler, then make a virtual instrument track with the metronome beat you want.


Greg
Alright!! This is exatly what I was looking for! Thanks Greg!

Post Reply