Potential problem with instrument GUIs in version 415

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

User avatar
dpaterson
Posts: 560
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:33 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by dpaterson » Tue Dec 04, 2018 12:36 pm

Oh you mean like multiple MIDI devices with the same name and identifier??? Or mix down to 176.4kHz??? That type of thing???

Haven't tested them yet.

(Joking with ya).

Regards,

Dale.

FrankClau
Posts: 6
Joined: Thu Nov 01, 2018 9:52 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by FrankClau » Tue Dec 04, 2018 3:46 pm

Acoustica Greg wrote:
FrankClau wrote:hi greg:
Thanks for the previous message.
What do you suggest us to do to continue working?
I hope the update with the corrections comes out soon
Hi,

We tested Aria here with build 415 and it's working fine for us. Aria doesn't even have a sidechain option, so it wouldn't be the same issue in any case. Please get the problem to happen again, then quit Mixcraft and send us your Mixcraft-log.txt file.

To find the mixcraft-log file, highlight the following line and press Ctrl+C to copy it:

Code: Select all

%appdata%\Acoustica\Mixcraft\
Press the Windows Key+R to pop up the Run box in Windows. Click in the Run box and press Ctrl+V to paste in the line from above. Finally, click OK to go to the location of the mixcraft-log.txt file. Submit an Acoustica Support Request and attach the log file along with a brief description of the problem.

Greg
Thanks Greg
I have done what you tell me.
And I've also attached screenshot.
Attachments
Captura de pantalla (12).png
Captura de pantalla (12).png (266.22 KiB) Viewed 1579 times
Captura de pantalla (11).png
Captura de pantalla (11).png (263.94 KiB) Viewed 1579 times

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Acoustica Greg » Tue Dec 04, 2018 3:51 pm

Hi,

Yes, this issue is unrelated to the original topic of this post. We'll check out your log file!

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
dpaterson
Posts: 560
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:33 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by dpaterson » Tue Dec 04, 2018 4:55 pm

Just checked my SampleTank 3 and it's fine (got worried when I saw the post above).

Regards,

Dale.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Acoustica Greg » Wed Dec 05, 2018 11:07 am

Hi,

Anybody having the problem of sidechaining plugins getting cut off at the bottom can try build 416, which is available here.

Works for me! I tested it with DensitymkIII,

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

CazaroTaro
Posts: 22
Joined: Sun Mar 29, 2015 6:29 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by CazaroTaro » Thu Dec 06, 2018 4:32 am

I downloaded and tried out Build 416. The two problems noted in my original post:

1. GUI has bottom cut off upon opening first time
2. GUI has more and more of the bottom cutoff on subsequent openings

Have been fixed. This is very good news.

However, there is still a problem. Now, when the GUI is closed and opened multiple times, the GUI bottom shrinks away from the GUI border more and more. The GUI is remains fully visible and fully usable at all times.

The first image below shows the TDR Nova GUI the first time it is opened. I added red lines to the lower righthand corner of the image to indicate the distance from the bottom of the GUI and the bottom of the GUI frame. Note the red lines are close together. Then I closed and reopened the GUI 15 times. The red lines now indicate that the distance from the bottom of the GUI and the GUI frame has increased.

I checked to see if Build 413 had this problem on the off-chance that I had failed to notice it before. Build 413 does not evidence this problem.

Unfortunately, your software engineers still have a tweak or two to make, but the GUIs are usable.
Attachments
First Opening.png
First Opening.png (161.09 KiB) Viewed 1502 times
Fifteenth Opening.png
Fifteenth Opening.png (160.45 KiB) Viewed 1502 times

SteveW
Posts: 37
Joined: Tue Jan 24, 2017 7:01 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by SteveW » Thu Dec 06, 2018 7:06 am

Yes, there's something still not right about this. I tried adding an instance of Voxengo Spectrum Analyser to a track. Each time I reopen the plugin, the gap between the actual plugin gui and the bottom of the plugin window grows a little more.

This is 32-bit build 416.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Acoustica Greg » Thu Dec 06, 2018 9:25 am

Hi,

Yup, I'm seeing the same thing with the DensitymkIII plugin. Good catch! Thanks for testing this and reporting it.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6892
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Mark Bliss » Thu Dec 06, 2018 10:24 am

Odd one. I am seeing the GUI size creep up at the top. Punt. 8)
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Acoustica Greg » Sat Dec 08, 2018 10:19 am

Hi,

We've got a build 417 for you to try out on the Mixcraft beta page.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
dpaterson
Posts: 560
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:33 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by dpaterson » Sun Dec 09, 2018 1:50 am

We're gonna be on 8.2 Build 1 before you know it (I assume that's what happens when we get to 8.1 Build 999???) LOL!!!

Dying to try it but what does this mean:
Please note - If you are using a licensed Pro Studio 8 and need the update, please contact betazoid@acoustica.com.
That I shouldn't try it because it's going to muck with my registration details or what???

Regards,

Dale.

User avatar
seeds
Posts: 42
Joined: Wed Aug 29, 2018 1:42 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by seeds » Sun Dec 09, 2018 4:42 am

oops, I posted on this bug before seeing this post :p going to trying the beta 417 now thanks guys! :D

aww, I got to email because i have the pro studio 8

CazaroTaro
Posts: 22
Joined: Sun Mar 29, 2015 6:29 am

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by CazaroTaro » Sun Dec 09, 2018 5:26 am

I have good news and bad news.

I downloaded Build 417 and tested GUIs with the sidechain window. They now work perfectly!

However, I decided to check regular GUIs to see if perhaps all of the fussing around had an effect where before none was noted.

Unfortunately, this is the case as shown in the figures below. GUIs without a sidechain window may now have the bottom frame bar move downwards with subsequent openings. The GUI remains fully visible and functional.
Attachments
1st Opening.png
1st Opening.png (200.36 KiB) Viewed 1360 times
15th Opening.png
15th Opening.png (199.9 KiB) Viewed 1360 times

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6892
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Mark Bliss » Sun Dec 09, 2018 7:21 am

dpaterson wrote:Dying to try it but what does this mean:
Please note - If you are using a licensed Pro Studio 8 and need the update, please contact betazoid@acoustica.com.
That I shouldn't try it because it's going to muck with my registration details or what???
This is for registered PS (pro studio) users. You need to contact them if you wish to install and test the PS version of the beta, as the public beta is the RS (recording studio) version.
It wouldn't "damage" anything, you would just install and run a version without the added PS features.
But unless you are eager to test it.... There's likely to be another patch or official release shortly, your not missing out on anything. :)
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

User avatar
Ian Craig
Posts: 908
Joined: Sun Jan 22, 2017 7:15 pm
Location: Belfast, Northern Ireland, UK
Contact:

Re: Potential problem with instrument GUIs in version 415

Post by Ian Craig » Sun Dec 09, 2018 11:07 am

I just seen this. I'll wait for the patch :)
Mixcraft 9 Pro Studio Beta Testing Build 462 (64bit)
AMD Ryzen 8 Core 3.0 GHz,
2TB SSD etc, 40GB RAM,
Windows 10 Professional
Focusrite Scarlett 2i2 (Audio Interface)

Post Reply