Plugins and VSTs not showing completely

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

Post Reply
jddrock
Posts: 74
Joined: Sat Sep 14, 2013 6:43 pm

Plugins and VSTs not showing completely

Post by jddrock » Sat Apr 06, 2019 1:04 pm

Hello!

I have been having a little problem with some plugins and vsts in MX8 Pro Studio recently. Some of the plugin's displays are being cut off at the bottom and I can't adjust certain parameters because the whole plugin isn't showing. There's an example below. Does anybody have a fix for this or know why this might be happening?

Jeremy
MX8 Plugin DIsplay Trouble.png
MX8 Plugin DIsplay Trouble.png (788.53 KiB) Viewed 1488 times

User avatar
jlouvar
Posts: 1718
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jlouvar » Sat Apr 06, 2019 4:29 pm

Change the screen resolution on your PC.
- Joe -

MX9PS, 64-bit, build 460. Windows 10, Intel i5, 64-bit, 1.8GHz, 8GB.
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/joelouvar

User avatar
Mark Bliss
Posts: 7084
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by Mark Bliss » Sat Apr 06, 2019 4:31 pm

I don't think it has anything to do with screen resolution.

There was a known issue with this in some obsolete builds. Make sure you have updated to the latest build of Mixcraft first....
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

User avatar
jlouvar
Posts: 1718
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jlouvar » Sat Apr 06, 2019 4:39 pm

Good catch Mark.
It looks like you’re using build 415... Click on Help on the top of MX8 and update to build 418.
- Joe -

MX9PS, 64-bit, build 460. Windows 10, Intel i5, 64-bit, 1.8GHz, 8GB.
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/joelouvar

User avatar
Rolling Estonian
Posts: 1749
Joined: Sun Jan 11, 2015 9:42 am
Location: MD/DC

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by Rolling Estonian » Sun Apr 07, 2019 9:07 am

If that's not it, you could try seeing if your video drivers are up to date. I've had plugs act wonky before and it was video drivers. Some plugs can be wonky to begin with.

M

jddrock
Posts: 74
Joined: Sat Sep 14, 2013 6:43 pm

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jddrock » Mon Apr 08, 2019 4:54 pm

Ok, thanks guys! I'll give these possible solutions a shot.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21640
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by Acoustica Greg » Mon Apr 08, 2019 4:59 pm

Hi,

This was a bug in the build of Mixcraft you are using. Updating to build 418 will fix it.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

jddrock
Posts: 74
Joined: Sat Sep 14, 2013 6:43 pm

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jddrock » Mon Apr 08, 2019 5:31 pm

Anyone else ever have trouble with downloading the update? Each time it gets to a certain point in downloading the update in MC and it suddenly stops and closes out of the update.

User avatar
jlouvar
Posts: 1718
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jlouvar » Mon Apr 08, 2019 9:11 pm

jddrock wrote:Anyone else ever have trouble with downloading the update? Each time it gets to a certain point in downloading the update in MC and it suddenly stops and closes out of the update.
No I haven't, but I think I remember reading something about it... Try this, first close and restart MX8 (so it starts fresh), then click on Help and Check For Updates... and BEFORE the upgrade starts, QUICKLY CLOSE MX8. Wait a few minutes, then restart the PC and MX8.
- Joe -

MX9PS, 64-bit, build 460. Windows 10, Intel i5, 64-bit, 1.8GHz, 8GB.
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/joelouvar

jddrock
Posts: 74
Joined: Sat Sep 14, 2013 6:43 pm

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jddrock » Tue Apr 09, 2019 11:17 am

I tried your suggestion jlouvar and it worked! I had done that a few times before some I'm not exactly sure what the issue was but I tried it again today and it updated in about a minutes time. Thank you!

The update also fixed the issue I was originally having.

User avatar
jlouvar
Posts: 1718
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Plugins and VSTs not showing completely

Post by jlouvar » Tue Apr 09, 2019 12:21 pm

Awesome, you’re welcome. :D
- Joe -

MX9PS, 64-bit, build 460. Windows 10, Intel i5, 64-bit, 1.8GHz, 8GB.
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/joelouvar

Post Reply