Metronome Issue MX9

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Post Reply
User avatar
trevlyns
Posts: 2478
Joined: Sun May 06, 2012 1:59 am
Location: Wiltshire, UK
Contact:

Metronome Issue MX9

Post by trevlyns » Wed Jan 08, 2020 5:49 am

So after two days setting up 2 control surfaces and everything working hunkydory, the metronome now no longer works in 9 - but does in 8!
Even reset all control surfaces, deleted the individual MIDI commands; even unplugged them both but to no avail.
Also checked metronome in prefs - volume all the way up.
What is happening here people? :shock:
EDIT: It will do the two bar intro when record is pressed, but without any sound..
    • Untitled.png
      Untitled.png (130.18 KiB) Viewed 370 times
Keep on trackin'

Trevor

Website
Soundcloud
FaceBook

Official OFC™ Founding Member

Win 10 64 bit; MX8 Pro; Intel quad core i-5; 3.0 GHz; 16 GB RAM
I started out with nothing - and still have most of it left! - Seasick Steve

User avatar
jlouvar
Posts: 1394
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by jlouvar » Wed Jan 08, 2020 7:56 am

Did you exit Mixcraft and immediately send Mixcraft Support the mixcraft-log.txt file?
Last edited by jlouvar on Wed Jan 08, 2020 8:40 am, edited 1 time in total.
- Joe -
MX 9.0 Pro, Build 452, 64-bit. i5, 1.80GHz, 8GB, Windows 10. 2nd Gen Scarlett 2i4, Event and PreSonus monitors, Sony MDR-7506, Korg TR61, Akai MPK249, Fender P & J basses, Ric, Strat, Amps, Stomp boxes and a lot of Microphones, etc.

mick
Posts: 1495
Joined: Thu Dec 06, 2012 10:33 am

Re: Metronome Issue MX9

Post by mick » Wed Jan 08, 2020 8:12 am

I suspect 8 and 9 are intertwined by the magic of windows but if 9 opens all previous editions of Mixcraft why not delete all and just keep 9 and see if that does it? - Oh, I forgot, there's the question of mx8 legacy effects, but you can install these anyway.

User avatar
trevlyns
Posts: 2478
Joined: Sun May 06, 2012 1:59 am
Location: Wiltshire, UK
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by trevlyns » Wed Jan 08, 2020 9:05 am

OK guys - this is really messing with my brain! Checked all my MX9 projects and it's only playing up on the last two. Think I may just mix them down to stems and restart as a new project. :?
Keep on trackin'

Trevor

Website
Soundcloud
FaceBook

Official OFC™ Founding Member

Win 10 64 bit; MX8 Pro; Intel quad core i-5; 3.0 GHz; 16 GB RAM
I started out with nothing - and still have most of it left! - Seasick Steve

User avatar
freightgod
Posts: 651
Joined: Thu Nov 29, 2012 5:18 am

Re: Metronome Issue MX9

Post by freightgod » Wed Jan 08, 2020 10:44 am

Silly thought, but did you mute the preview track by any chance?

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 20437
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by Acoustica Greg » Wed Jan 08, 2020 11:21 am

mick wrote:
Wed Jan 08, 2020 8:12 am
I suspect 8 and 9 are intertwined by the magic of windows but if 9 opens all previous editions of Mixcraft why not delete all and just keep 9 and see if that does it? - Oh, I forgot, there's the question of mx8 legacy effects, but you can install these anyway.
This is not a thing. You can have old versions installed and it won't affect the new version.
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 20437
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by Acoustica Greg » Wed Jan 08, 2020 11:22 am

trevlyns wrote:
Wed Jan 08, 2020 9:05 am
OK guys - this is really messing with my brain! Checked all my MX9 projects and it's only playing up on the last two. Think I may just mix them down to stems and restart as a new project. :?
Yes, check the Preview track in the mixer. Make sure the volume is up and that it's not muted in the problem projects.
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
trevlyns
Posts: 2478
Joined: Sun May 06, 2012 1:59 am
Location: Wiltshire, UK
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by trevlyns » Wed Jan 08, 2020 11:31 am

DOH! Greg has it again! Had the preview turned down :oops:
Keep on trackin'

Trevor

Website
Soundcloud
FaceBook

Official OFC™ Founding Member

Win 10 64 bit; MX8 Pro; Intel quad core i-5; 3.0 GHz; 16 GB RAM
I started out with nothing - and still have most of it left! - Seasick Steve

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 20437
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by Acoustica Greg » Wed Jan 08, 2020 11:47 am

With new features, there are new support issues. :lol:

Thanks for coming back to let us know what it was.
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
freightgod
Posts: 651
Joined: Thu Nov 29, 2012 5:18 am

Re: Metronome Issue MX9

Post by freightgod » Wed Jan 08, 2020 12:00 pm

trevlyns wrote:
Wed Jan 08, 2020 11:31 am
DOH! Greg has it again! Had the preview turned down :oops:
What am I, chopped liver?? I've got my junior g-man badge!

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 20437
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by Acoustica Greg » Wed Jan 08, 2020 12:15 pm

freightgod wrote:
Wed Jan 08, 2020 12:00 pm
trevlyns wrote:
Wed Jan 08, 2020 11:31 am
DOH! Greg has it again! Had the preview turned down :oops:
What am I, chopped liver?? I've got my junior g-man badge!
You suggested it might be muted, which is completely different. :lol:
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
trevlyns
Posts: 2478
Joined: Sun May 06, 2012 1:59 am
Location: Wiltshire, UK
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by trevlyns » Wed Jan 08, 2020 1:08 pm

Thanks again Greg - what a great team of guys at Mixcraft! :D
Keep on trackin'

Trevor

Website
Soundcloud
FaceBook

Official OFC™ Founding Member

Win 10 64 bit; MX8 Pro; Intel quad core i-5; 3.0 GHz; 16 GB RAM
I started out with nothing - and still have most of it left! - Seasick Steve

User avatar
jlouvar
Posts: 1394
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by jlouvar » Wed Jan 08, 2020 1:48 pm

freightgod wrote:
Wed Jan 08, 2020 10:44 am
Silly thought, but did you mute the preview track by any chance?
Good thought freightgod. :D
- Joe -
MX 9.0 Pro, Build 452, 64-bit. i5, 1.80GHz, 8GB, Windows 10. 2nd Gen Scarlett 2i4, Event and PreSonus monitors, Sony MDR-7506, Korg TR61, Akai MPK249, Fender P & J basses, Ric, Strat, Amps, Stomp boxes and a lot of Microphones, etc.

User avatar
freightgod
Posts: 651
Joined: Thu Nov 29, 2012 5:18 am

Re: Metronome Issue MX9

Post by freightgod » Wed Jan 08, 2020 2:11 pm

I would like to thank the Academy, all my family and friends, but most of all, YOU! because you make it all worthwhile! :lol: :lol: :lol:

User avatar
jlouvar
Posts: 1394
Joined: Wed Jul 24, 2013 4:56 pm
Location: California - USA
Contact:

Re: Metronome Issue MX9

Post by jlouvar » Wed Jan 08, 2020 3:07 pm

Cheers, whistles, claps. :lol:
Attachments
A0F839F3-62E9-4985-A0E7-6EB2BD5D42C6.png
A0F839F3-62E9-4985-A0E7-6EB2BD5D42C6.png (945.45 KiB) Viewed 264 times
- Joe -
MX 9.0 Pro, Build 452, 64-bit. i5, 1.80GHz, 8GB, Windows 10. 2nd Gen Scarlett 2i4, Event and PreSonus monitors, Sony MDR-7506, Korg TR61, Akai MPK249, Fender P & J basses, Ric, Strat, Amps, Stomp boxes and a lot of Microphones, etc.

Post Reply