Re-opening a mx9 file sometimes causes all my clipped audio to shift to 0:00

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

Post Reply
Tamaneko
Posts: 8
Joined: Tue Mar 03, 2020 5:43 pm

Re-opening a mx9 file sometimes causes all my clipped audio to shift to 0:00

Post by Tamaneko » Tue Jun 16, 2020 5:33 pm

This occurs very inconsistently -

Sometimes when I re-open a file that i've previously cut audio files with (in the same track) the separated clips get all bunched together at 0:00, or appearing way before did previously on the timeline.

I've tried re-installation, but it still happens :/

Saved state (re-created)
Capture2.JPG
Capture2.JPG (18.44 KiB) Viewed 126 times
Re-opened state
Capture.JPG
Capture.JPG (21.11 KiB) Viewed 126 times

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21091
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Re-opening a mx9 file sometimes causes all my clipped audio to shift to 0:00

Post by Acoustica Greg » Thu Jun 18, 2020 10:26 am

Hi,

What build do you have? Mixcraft 9.0 build 460? If not, try updating.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

Tamaneko
Posts: 8
Joined: Tue Mar 03, 2020 5:43 pm

Re: Re-opening a mx9 file sometimes causes all my clipped audio to shift to 0:00

Post by Tamaneko » Thu Jun 18, 2020 6:43 pm

Yes, I'm on build 460

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21091
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Re-opening a mx9 file sometimes causes all my clipped audio to shift to 0:00

Post by Acoustica Greg » Fri Jun 19, 2020 12:04 pm

Hi,

I'm not sure how that would happen. I've never had it happen here. Your screenshots make it look like the clips have been time-stretched or something. Are you time-stretching clips?

Are you sure you're opening the correct project file?

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

Tamaneko
Posts: 8
Joined: Tue Mar 03, 2020 5:43 pm

Re: Re-opening a mx9 file sometimes causes all my clipped audio to shift to 0:00

Post by Tamaneko » Fri Jun 19, 2020 1:39 pm

I haven't time-stretched the files - only cut and shifted clips horizontally (apologies, my re-created original state is a different zoom level than the second screenshot). No fx have been added to the tracks either.

I open the files via the panel dropdown that appears at program startup. I don't keep multiple copies (or use version control) of the same file.

This isn't the first time that's happened, I've had it happen to 2-3 other files in the past, I'll keep an eye on future files to see if there's any similarities to re-produce this scenario

Post Reply