Audio skips & drop outs?

Support and feedback for Spin It Again.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Post Reply
DigFella
Posts: 4
Joined: Fri Sep 23, 2016 7:29 am

Audio skips & drop outs?

Post by DigFella » Wed Sep 28, 2016 12:03 pm

Everything has been fine with the 3-4 recording sessions I had under my belt using Win. 7. I was looking forward to recording some LP's last night & suddenly out of the blue experienced drop outs & skips during record. The records play fine through the speakers until I hit record. It's not the needle (I tried 3 diff. cartridges), & I don't think I messed with any settings (but who knows?)
I think this has been a past topic & it's something to do with "buffers"? This sound right? I hope that's all it is & is a simple fix so I can get back after it :) .........
Thanks in advance,

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 20263
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Audio skips & drop outs?

Post by Acoustica Greg » Wed Sep 28, 2016 12:21 pm

Hi,

Yes, go into your Audio settings and try doubling the number of buffers and also the buffer size setting.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

DigFella
Posts: 4
Joined: Fri Sep 23, 2016 7:29 am

Re: Audio skips & drop outs?

Post by DigFella » Thu Sep 29, 2016 12:51 pm

Thanks once again for a fast reply! :) That seems to have taken care of the problem, but it did take a bit of trial & error to find the right buffer combination. Back in biz for now....I'm sure I'll have more questions down the road :)
Thanks

Post Reply