Freeze on Burn

Support and feedback for Spin It Again.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

Post Reply
madrona
Posts: 12
Joined: Fri Apr 22, 2011 8:14 am

Freeze on Burn

Post by madrona » Sat Apr 23, 2011 7:21 pm

I start the burn on an external HP burner. It gets about half way through the first track and then freezes.

Have tried this on 2 different recordings, same result.

What should I look at other than a different burner program.

Don Hall
Posts: 290
Joined: Thu Sep 18, 2008 9:42 am

Post by Don Hall » Sun Apr 24, 2011 1:49 pm

Hi
It appears that you possibly don't have enought Available Ram to digitize a whole disk.
Check your "Start Up' File and delete whatever you don't absolutely don't need.
Also, disconnect , printers, copiers and ther USB devices before starting SIA.
I use 4 Gigs, 2 gigs s/b the minimum needed for trouble free didgitzing.

Don

madrona
Posts: 12
Joined: Fri Apr 22, 2011 8:14 am

Post by madrona » Sun Apr 24, 2011 5:40 pm

Doubt the RAM is problem. I have 8 gigs, with a quad processor.

Any other ideas?

User avatar
Acoustica Eric
Site Admin
Posts: 5794
Joined: Wed Mar 22, 2006 4:30 pm
Location: Michigan, USA
Contact:

re

Post by Acoustica Eric » Mon Apr 25, 2011 6:05 am

Try going into the programs settings and switch the burn engine, try primo first then the others.
FYI: External burners are a little more finicky than internal, you'd no doubt have better luck with an internal burner.

madrona
Posts: 12
Joined: Fri Apr 22, 2011 8:14 am

Post by madrona » Mon Apr 25, 2011 4:08 pm

I tried using an internal DVD burner. Same problem. It stop part way through 1st track.

In recording settings I see only 2 options Default Wave Device and Inline Realteck Hi Defination

I do not see other burner options mentioned in this forum.

I have sample rate at 44100 Buffer 16 Bit Depth 16 buffer size 32768

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Post by Acoustica Greg » Mon Apr 25, 2011 4:43 pm

Hi,

If you don't already have version 2.5 build 46, try upgrading your copy of the program. You can get the latest version of Spin It Again here.

Once this version is in place, click on Settings and, in the Miscellaneous settings, try switching to the Primo burning engine. Click OK to accept the change, then quit Spin It Again and reopen it. Now try burning a CD.

Greg

madrona
Posts: 12
Joined: Fri Apr 22, 2011 8:14 am

Post by madrona » Mon Apr 25, 2011 5:24 pm

I just bought the hard copy, the box says version 2.5. Nowhere can I find a build or version number in the program. Where is it located?

The site you posted give a sample version. Does it also have updates someplace? Or do you just download the trial program and type in the registration code and ID from the box?

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Post by Acoustica Greg » Tue Apr 26, 2011 8:20 am

Hi,

The version and build number is visible along the top of the Spin It Again screen.

Yes, you can just download and install from the link I sent you and you probably won't even have to register again.

Greg

madrona
Posts: 12
Joined: Fri Apr 22, 2011 8:14 am

Post by madrona » Tue Apr 26, 2011 8:54 am

Well DUH! I see I have 2.5 v b46. Blind as a bat I guess.

Checked the Misc. setting and it was on the Primo engine.

Getting resigned to the fact I will have to use another program to burn with playlist. Unless you have something else I should try.

Using Win7 64bit OS on fairly new computer.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21217
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Post by Acoustica Greg » Tue Apr 26, 2011 9:24 am

Hi,

Here are some things to try:

1. Try lowering your burn speed.
2. Choose the option "Convert to WAVE files first."
3. Try a different brand of disc. Make sure they are CD-R discs and not CD-RW discs.

Greg

Post Reply