Not registering any sound

Support and feedback for Acoustica MP3 Audio Mixer.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

Post Reply
ybnrml69
Posts: 2
Joined: Fri Nov 10, 2006 5:06 am

Not registering any sound

Post by ybnrml69 » Fri Nov 10, 2006 5:08 am

I've hooked my digital 8 track recorder into my computers mic input and opened acoustica and when I hit play on my recorder I don't see it registering on acoustica. No levels, doesn't record anything.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21640
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Post by Acoustica Greg » Fri Nov 10, 2006 11:36 am

Hi,

In Acoustica MP3 Audio Mixer, click on the red recording button and then the "Adjust Recording Levels" button. Make sure the Mic volume control has a checkmark under it (or next to it) so it is selected.

Using the Line In input will produce better results for recording your 8 track recorder. The microphone input may be mono and it will have too much gain so that the recording sounds too loud and distorted.

Greg

ybnrml69
Posts: 2
Joined: Fri Nov 10, 2006 5:06 am

Post by ybnrml69 » Fri Nov 10, 2006 6:51 pm

I did all that and nothing.

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21640
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Post by Acoustica Greg » Mon Nov 13, 2006 10:24 am

Hi,

How do you have the tape machine connected? What input are you using on the computer?

In MP3 Audio Mixer, if you open "Adjust Recording Levels," what do you have selected?

Greg

Post Reply