Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Chris, Acoustica Eric, Acoustica Dan, Acoustica Greg

Post Reply
clavguy
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 22, 2010 8:34 pm
Location: Pembroke, NH

Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by clavguy » Thu Oct 11, 2018 8:41 pm

Soooooooo.
Hi everybody... I was away from music making for quite some time. I came back to find my MC8 pro studio is broke. I start it and it comes back with:
Mixcraft 8 has stopped working
windows can check online etc etc


when I view problem details, I get this

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: mixcraft8.exe
Application Version: 8.0.1.413
Application Timestamp: 5ad7bf5d
Fault Module Name: sndengine.dll
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 5ad7ba9d
Exception Code: 40000015
Exception Offset: 00000000002420c6
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 226a
Additional Information 2: 226a036868508146522c43e6474c7cc8
Additional Information 3: b115
Additional Information 4: b115c473925d4e934c82e708be4a7129

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


I did a Revo uninstaller and removed everything and re-installed from scratch and still get the same thing
Any ideas
I am trying to find where the crash log file is now
Image

User avatar
Thomas
Posts: 369
Joined: Thu May 24, 2018 2:54 pm

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Thomas » Thu Oct 11, 2018 11:15 pm

The log file is here:

%appdata%\Acoustica\Mixcraft\
-Tom
Mixcraft 8 Pro Studio 64-Bit
Windows 10 64-Bit
AMD Athlon II X4 645 3.1 GHz 10GB Ram
Behringer UMC404HD v4.59 interface

clavguy
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 22, 2010 8:34 pm
Location: Pembroke, NH

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by clavguy » Fri Oct 12, 2018 12:35 am

Thomas wrote:The log file is here:

%appdata%\Acoustica\Mixcraft\
Thanks Tom... Now how do I get that up to the fine Acoustica lads?

Whenever I try to add attachments, I get this

Error

Invalid file extension: Mixcraft-Log.txt
Image

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6925
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Mark Bliss » Fri Oct 12, 2018 3:22 am

Hey old timer, welcome back!

You need to use the support email system via the link at the top of this page. The forum doesn't work for that.

Also, I've never had such a problem, but have you tried running as admin? That seems to work in odd cases.
There's also a file in the program that reinitialized Mixcraft. Have never had to use that either, but its worth a try.
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21285
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Acoustica Greg » Fri Oct 12, 2018 8:43 am

Hi,

Another quick thing to try would be to run the "Reset Audio to Factory Defaults" file that's inside the Acoustica Mixcraft 8 program files folder. That'd let us know whether it's an audio driver problem.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6925
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Mark Bliss » Fri Oct 12, 2018 10:40 am

Yep, that's what I meant. "reset audio" :wink:
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

clavguy
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 22, 2010 8:34 pm
Location: Pembroke, NH

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by clavguy » Fri Oct 12, 2018 9:10 pm

Acoustica Greg wrote:Hi,

Another quick thing to try would be to run the "Reset Audio to Factory Defaults" file that's inside the Acoustica Mixcraft 8 program files folder. That'd let us know whether it's an audio driver problem.

Greg
Thanks Greg... I tried that and still broke so I just opened
Ticket ID #325322
and attached the files

Thanks
Pierre
Image

clavguy
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 22, 2010 8:34 pm
Location: Pembroke, NH

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by clavguy » Sun Oct 28, 2018 12:55 am

Welllll.. I've given up trying to get Mixcraft 8 to run on this computer and reverted back to running Mixcraft 7 :( I don't know what went wrong. Like I said I had been away from Mixcraft and making music for a while but the last time I ran MX8, it ran just fine. I sent in both the normal log file and the crash log. I tried doing a revo uninstall and removing remnants and re-installing. That didn't wort. I tried the two restart with default options with no help. I was read the riot act by Eric for having duplications of my VSTs all over the place so I started trying figure out where things were duplicated and trying to remove the doubles. That was taking forever so I did another revo uninstall and this time i also went in to the registry and removed all occurrences of Mixcraft 8 and did a re-install. And with the same results it crashes as it is initializing while launching. But i did observe on two consecutive times that it dies when it is initializing Melodyne. Now I should mention that i have recently downloaded and installed the trial version of the full blow Melodyne and not the paired down version that comes packed with most DAWs these days.. Could that be the cause of the crash?

Any ways.. I still have MX5, 6 and 7 installed and they all work fine so I'll be running MX7 from now on.

Cheers
Pierre
Image

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21285
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Acoustica Greg » Mon Oct 29, 2018 2:44 pm

Hi,

The log file does end right after "Melodyne integrated successfully!," so it could indeed have something to do with Melodyne. Did you try uninstalling the two Melodyne apps?

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

User avatar
outteh
Posts: 3567
Joined: Wed Dec 12, 2012 12:23 pm
Location: San Antonio, TX

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by outteh » Mon Oct 29, 2018 3:17 pm

If you can have the patience, uninstall your copy of melodyne and MX 8. Restart your PC. Then install MX 8 with it’s melodyne product and see if things work. If it does, I believe you can uninstall the melodyne portion of the install only. Then see if MX 8 runs. Then install your melodyne product and see if it integrates with MX 8.

It’ll take some time to experiment but I think performing the steos in sequence will work! :D

clavguy
Posts: 1021
Joined: Wed Sep 22, 2010 8:34 pm
Location: Pembroke, NH

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by clavguy » Thu Nov 01, 2018 9:42 am

Hi Tom, Greg, Mark and everyone else

That worked. I used revo uninstaller and uninstalled all versions of Melodyne (for some reason there was a Melodyne and a Melodyne single track) and any residual files and stuff.
I then uninstalled MX8 and all residuals.
I then installed MX8 but told it not to install Melodyne. MX8 launched and ran fine.
I then installed Melodyne and restarted MX8. I watched with bated breath as it went through it's boot up process and hesitated for a long time "initializing Melodyne" but sighed in relief as it got past that but then it popped up "initializing Melodyne" again a second time. Another bated breath. But it got through all that and is running just fine...

Thank you again boys for the patience and help with this...
Cheers
Pierre

Greg, you can close my ticket now I guess :P
Image

User avatar
Mark Bliss
Posts: 6925
Joined: Fri Jan 20, 2012 3:59 pm
Location: Out there

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Mark Bliss » Thu Nov 01, 2018 9:50 am

Good to hear Pierre!

And by the way, good to see you back around, its been a while!
Stay in tune, Mark

My SOUNDCLOUD Page

User avatar
Acoustica Greg
Posts: 21285
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: Hi gang... been away. come back and MC8 pro is broke

Post by Acoustica Greg » Fri Nov 02, 2018 9:36 am

Hi,

Thank you for letting me know you got the problem straightened out. Some people are having crashing problems with Melodyne 4.2 and we're working with Celemony to try to figure out what's going on.

Greg
Mixcraft - The Musician's DAW
Give it a try here: http://acoustica.com/mixcraft/
Check out our Mixcraft University video tutorials.

Post Reply