MC 10.5 Change Instrument Dialog doesn't show details on Open

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Greg, Acoustica Eric, Acoustica Dan, rsaintjohn

Post Reply
cactus-head
Posts: 1028
Joined: Sat Sep 16, 2017 3:09 pm

MC 10.5 Change Instrument Dialog doesn't show details on Open

Post by cactus-head »

Hello,

Since upgrading to MC pro 10.5 build 596, the change instrument dialog defaults to a non-detailed view. I have to click on "Show Details" to get the screen to expand so I can see my instrument selections and setup. Is there a way to change this to always show the instruments selected etc?

The below is how it defaults:


MC 10.5 instrument no show box.jpg
MC 10.5 instrument no show box.jpg (109.43 KiB) Viewed 389 times
Passionpasi
Posts: 112
Joined: Thu Jun 08, 2023 9:43 am

Re: MC 10.5 Change Instrument Dialog doesn't show details on Open

Post by Passionpasi »

When using own template and duplicating tracks it's no problem.

https://www.youtube.com/watch?v=fpAlwPd-liY&t=2s

If first issue will be corrected maybe in a same go these:

Instrument window column separators wont remember adjustment if window reopened (increasing windows size will help though)

column separators.png
column separators.png (99.57 KiB) Viewed 355 times


FX window wont remember size even when duplicated

FX window size.png
FX window size.png (32.87 KiB) Viewed 355 times
10.5 Pro 596, Win 11, Focusrite solo 4th gen
User avatar
Acoustica Greg
Posts: 24728
Joined: Wed Mar 01, 2006 5:30 pm
Location: California
Contact:

Re: MC 10.5 Change Instrument Dialog doesn't show details on Open

Post by Acoustica Greg »

Hi,

I don't think we changed the way that worked, but you can right-click in an empty area and select "Save window size/state."

Greg

Save window size/stag
Save window size/stag
Savewindowsize.png (72.14 KiB) Viewed 310 times
Mixcraft - The Musician's DAW
Check out our tutorial videos on YouTube: Mixcraft 10 University 101
cactus-head
Posts: 1028
Joined: Sat Sep 16, 2017 3:09 pm

Re: MC 10.5 Change Instrument Dialog doesn't show details on Open

Post by cactus-head »

That did it!

Thanks
Post Reply