Recording glitch produces fast or slow speeds

Support and feedback for Acoustica's Mixcraft audio mixing software.

Moderators: Acoustica Dan, Acoustica Greg, Acoustica Chris, Acoustica Eric

Post Reply
jm345
Posts: 6
Joined: Thu Dec 26, 2019 10:55 am

Recording glitch produces fast or slow speeds

Post by jm345 » Fri Feb 14, 2020 11:22 am

Using Mixcraft 9 Pro I have had two occasions where I did a simple two track recording (guitar and vocal). After saving as both a MX9 project and mp3, one time the recording played back at a really slow speed. And the other time it was like twice as fast. I have since updated to Build 452 and so far haven't had that issue. Was this an issue in a previous build? Or is there something else happening that could cause that? Thanks

User avatar
Rolling Estonian
Posts: 1407
Joined: Sun Jan 11, 2015 9:42 am
Location: MD/DC

Re: Recording glitch produces fast or slow speeds

Post by Rolling Estonian » Fri Feb 14, 2020 10:22 pm

When you mix down make sure you're using the same settings as you recorded with, a sample or baud rate difference would do what you're describing.

M

jm345
Posts: 6
Joined: Thu Dec 26, 2019 10:55 am

Re: Recording glitch produces fast or slow speeds

Post by jm345 » Sat Feb 15, 2020 6:57 am

Thanks for that. I doubt those would have changed since I don't even know where the settings are. And other recordings were fine. But is it possible to have changed those settings without intentionally doing it? Thanks

User avatar
Rolling Estonian
Posts: 1407
Joined: Sun Jan 11, 2015 9:42 am
Location: MD/DC

Re: Recording glitch produces fast or slow speeds

Post by Rolling Estonian » Sat Feb 15, 2020 9:46 am


jm345
Posts: 6
Joined: Thu Dec 26, 2019 10:55 am

Re: Recording glitch produces fast or slow speeds

Post by jm345 » Sat Feb 15, 2020 9:54 am

Thanks, I will check that out. I did search the forum for my issue but nothing like that showed up.

Post Reply